Uzdrmani Federer opet preskače sezonu na šljaci!

Rodžer Federer, dojučerašnji prvi teniser sveta, saopštio je da ni ove sezone neće igrati na šljaci.  Izgubio tron, pa doneo važnu odluku! Rodžer Federer posle predaje titule u Majamiju odlučio da malo "ohladi" od tenisa.

Tenis 27.03.2018 | 14:30
Uzdrmani Federer opet preskače sezonu na šljaci!
Federer je u subotu poražen u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Tanasija Kokinakisa, zbog čega će izgubiti čelnu poziciju na ATP listi, a ostao je pri planu da ne pokušava da je povrati na zemljanoj podlozi.

“Odlučio sam da ne igram sezonu na šljaci. Prošle nedelje nisam igrao dobro. Pokušavam da shvatim u čemu je problem, imam dovoljno vremena. Osoba sam koja razmišlja pozitivno, svaki meč je nova prilika. Razočaran sam jer nisam uspeo da pronađem način. Zaslužio sam da izgubim prvo mesto, ovo danas je bilo zaista lose”, rekao je Federer. 

Švajcarac će tako drugu godinu zaredom propustiti celu sezonu na šljaci, dok će treći put propustiti Rolan Garos. 

“Nisam se osećao dobro na terenu, kretanje mi nije bilo najbolje. Osetio sam da imam šansu, ali donosio sam loše odluke, što je moj protivnik iskoristio. Bio je bolji od mene danas. Bio je opušten. Ja sam se tražio tokom celog meča”, dodao je Švajcarac.

Rodžer Federer neočekivano rano završio je nastup na mastersu u Majamiju, na kojem je branio titulu.

Šokantna eliminacija od Australijanca Tanasija Kokinakisa koštala ga je mnogo više od gubitka bodova - predaje prvog mesta na ATP listi.

Poraz u prvom meču na Floridi znači da će od ponedeljka prepustiti Rafaelu Nadalu čelnu poziciju svetske liste, posle 309. nedelja na prestolu. Nakon povratka na prvo mesto ATP liste, polovinom februara posle pet i po godina, vezao je sedam nedelja u kontinuitetu.

Federer je nakon razočaravajućeg nastupa na drugom mastersu u 2018. godini odlučio da ponovo preskoči deo sezone koji se igra na šljaci.

"Prošle nedelje nisam igrao dobro, pokušavam da shvatim u čemu je problem, imam dovoljno vremena. Uvek razmišljam pozitivno, a sada sam razočaran jer nisam uspeo da pronađem način. Zaslužio sam da izgubim prvo mesto, ovo je bilo zaista loše", rekao je osvajač rekordnih 20 grend slem trofeja.

To znači da će Federer treći put zaredom propustiti nastup na Rolan Garosu. Na tom grend slemu poslednji put je igrao 2015, kada je u četvrtfinalu izgubio od Stena Vavrinke.

Istu odluku da odmori u vreme odigravanja turnira na šljaci doneo je i prošle sezone, ali je uprkos tome imao odličnu godinu u kojoj je osvojio dva grend slema.

"Jednostavno je – ili se vratite da vežbate ili uzmete odmor. Nekada je potrebno napraviti pauzu i pobeći od svega, a onda kada se vratite treninzima, radite to maksimalno, trenirate sa 100 odsto snage", poručio je Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar