Nemojte o ratu, već o slatkišima

Grupa poslastičara u Turskoj napravila je najveću baklavu na svetu, tešku više od pola tone, čime je oboren svetski rekord, uz slatku poruku svetu - ne pričajte o sukobima, već o slatkišima.

Zanimljivosti 25.03.2018 | 11:03
Nemojte o ratu, već o slatkišima
Džinovska baklava je predstavljena na Gastronomskom samitu u Ankari, gde su desetine posetilaca imale priliku da je probaju, prenosi Rojters.

Mehmet Kanbur, koji je predvodio grupu od 14 poslastičara, a inače se nalazi na čelu turskog poslastičkog lanca „Mado“, rekao je da je baklava teška 518 kilograma, što je više nego dvostruko više u poređenju s prethodnim rekordom.

Na pravljenju najveće baklave na svetu radilo se čak šest meseci, dodao je Kanbur.

Zvaničnik Ginisove knjige svetskih rekorda, koji je događaj pratio putem video-linka, potvrdio je da je ovom baklavom zabeležen rekord, javila je Anadolija.

„Ovo je, naravno, uspeh Turske, turske baklave. Kao što znate, turski narod se rađa jedući slatkiše i umire jedući slaktiše... To kažemo i celom svetu: jedite slatko, pričajte slatke priče“, istakao je Kanbur.

Kako je zaključio, ovaj rekord je slatka poruka svetu – ne pričajmo o sukobima, hajde da pričamo o slaktišima.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mutavci

25.03.2018 09:48

Ovo me zabrinjava,jer govori o nama.Na gluposti naših političara mi se satrasmo braneći ili napadajući,a kad se pojavi tekst sa ovakom ili sličnom temom mi k'o mutavci šutimo.Ignorišimo njih i njihove huškačke budalaštine.

ODGOVORITE