Majami: Senzacija - Kokinakis pobijedio Federara!

Rodžer Federer nije uspeo da se plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju, pošto je u tri seta izgubio od Tanasija Kokinakisa – 3:6, 6:3, 7:6(4).  ŠOK: Federer izgubio od 175. na svetu, ali i #1! Nakon čak 20 vezanih pobeda na startu 2018. godine - Rodžer Federer upisao drugi uzastopni poraz! Prepustio je prvo mesto na ATP listi Rafaelu Nadalu. . .  Iznenađenje i ženskoj kokurenciji, eliminisana Simona Halep. . .

Tenis 24.03.2018 | 23:20
Majami: Senzacija - Kokinakis pobijedio Federara!
Senzacionalan dan u Majamiju! Najveći favoriti za trijumf na drugom mastersu sezone su - poslati kući. Rodžer Federer u muškoj i Simona Halep u ženskoj konkurenciji završili su takmičenje na Floridi, iako su imali po set prednosti i činilo se da grabe ka trećem kolu.

Mladi Australijanac, 175. igrač sveta, pružio je jak otpor najboljem igraču na svetu i na kraju je uspeo da napravi veliku senzaciju i pobedi ga u taj-brejku trećeg seta.

Ovim porazom Federer je izgubio prvo mesto na ATP listi, pošto je branio titulu u Majamiju. Na sledećoj ATP listi Rafael Nadal vraća se na prvo mesto.

Kokinakis će u narednom kolu igrati protiv Fernanda Verdaska, koji je bio bolji od Garsije-Lopesa. 

Na glavnom terenu u Majamiju gledali smo odličan tenis i da je Federer dobio, uopšte ne bi bilo nezasluženo. 

Švajcarac je relativno lako dobio prvi set i može se reći sa 50 odsto snage došao do vođstva od 1:0 (6:3). Odlučujući brejk Federer je napravio u četvrtom gemu prvog seta. 

Rodžer je mislio da će istim pristupom rešiti meč, međutim 175. igrač sveta zaigrao je na većem nivou. Opet je odlučujuć bio četvrti gem, samo je sada mladi Australijanac napravio brejk, koji je držao do kraja seta, 1:1 (6:3).

Tokom trećeg, odlučujućeg, seta gledali smo veliku borbu. Švajcarac je uglavnom lako dobijao gemove, dok je Kokinakis to činio dosta teže. U šestom gemu mogli smo da vidimo brejk Federera, međutim Tanasi je spasao obe brejk lopte.

Federer je dobio naredna, svoja, dva gema čime je poveo sa 5:4, a Kokinakis je servirao za ostanak u meču. Australijanac je lako dobio servis gem, pa je na semaforu bili 5:5.

Najbolji igrač na svetu izgubio je samo jedan poen prilikom servisa i Tanasi je ponovo servira za ostanak u setu i meču. Nije dobro krenuo 175. igrač sveta, pošto je izgubio prva dva poena, 0:30, i Federer je bio na dva poena od pobede. Međutim, dve greške Rodžera i dva odlična forhenda Kokinakisa dovela su nas do taj-brejka.

U njemu je Kokinakis bio bolji i na kraju je zasluženo slavio sa 7:4 u 13. gemu trećeg seta.

Rodžer Federer je "predao" prvo mesto na ATP listi!

Fantastični Švajcarac zaustavljen je već u drugom kolu mastersa u Majamiju na kom je pre godine osvojio titulu savladavši Rafaela Nadala, pa će Španac preuzeti lidersku poziciju na ATP listi od 2. aprila iako ne učestvuje na ovom turniru!

Poraz Federera se nikako nije očekivao pošto je u 2018. godini igrao fantastično i tek prethodnog vikenda doživeo prvi poraz i prekinuo seriu od 20 pobeda u nizu.

Tada ga je zaustavio Huan Martin del Potro, a sada je sa druge strane mreže bio daleko nepoznatiji i neiskusniji teniser Tanasi Kokinakis, tek 175. na svetu, koji je posle velike borbe uspeo da savlada Švajcarca u njihovom prvom međusobnom duelu.

Rodžer Federer - Tanasi Kokinakis 1:2 (6:3, 3:6, 6:7 (4))

Meč je trajao 148 minuta i činilo se da će ga Federer lako završiti kada je za nešto više od pola sata poveo u setovima, ali umesto toga - Kokinakis se probudio.

Australijski teniser uzvratio je istom merom, a potom se treći set, koji se igrao na taj-brejk, odužio i trajao je koliko i prva dva seta. U "regularnom" delu seta Federer nije iskoristio dve brejk šanse koje je imao, da bi u taj-brejku protivniku prepustio dva poena na svoj servis.

Kokinakis je slavio 7:4 i plasirao se u treće kolo Majamija gde ga čeka Fernando Verdasko.

Iznenađenje i ženskoj kokurenciji, eliminisana Simona Halep!

Posle jutrošnje eliminacije Karoline Voznijacki, u ženskoj konkurencjji desilo se još jedno veliko iznenađenje. Sa turnira je ispala najbolja igračica sveta u ovom trenutku, Simona Halep. Kući ju je poslala Agnješka Radvanjska, posle skoro dvočasovnog maratona u Majamiju.

Rumunka je dobila prvi set 6:3, međutim, očigledno da u njenoj igri ne štima sve prema zamislima, pa je posle poraza u polufinalu Indijan Velsa od kasnije pobednice Naomi Osake, izgubila dva uzastopna seta i danas (2:6, 3:6). Halepova će, bez obzira na ranu eliminaciju ostati prva na WTA listi. Verovatno sve do Rolan Garosa.

S druge strane, ovo je Agnješkin veliki trijumf, potvrda da i dalje ima šta da pruži ženskom tenisu uprkos godinu dana porodioljskog bolovanja.

MASTERS U MAJAMIJU

Muški singl

Čorić - Majer 2:1
Šapovalov - Džumhur 2:0
A. Zverev - Medvedev 2:1
Tijafo - Edmund 2:1
Donskoj - Ferer 0:2
Berdih - Nišioka 2:0
Kačanov - Copil 2:0
Garsija Loez - Verdasko 1:2
Kveri - Albo 2:0
Federer - Kokanikis 1:2
Kun - Fonjini 0:2

Ženski singl

Hsej - Pliškova 1:2
Vithof - Dijaz 1:2
Halep - Radvanjska 1:2
Sevastova - Azarenka 1:2

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar