Majami: Kanađanin nakon Troickog izbacio i Džumhura!

Najbolji bh. teniser u drugom kolu Mastersa u Majamiju poražen od 18-godišnjeg Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je na startu turnira na Floridi eliminisao Viktora Troickog.

Tenis 24.03.2018 | 18:30
Majami: Kanađanin nakon Troickog izbacio i Džumhura!
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur na startu Mastersa u Majamiju bio je slobodan, a u drugom kolu ekspresno je eliminisan od Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je u prvom kolu bio bolji od Viktora Troickog.

Svega sat i 14 minuta bilo je potrebno kanadskom teniseru, inače 46. igraču na ATP listi, da se plasira u treće kolo Majamija, gdje će mu rival biti bolji iz duela domaćeg tenisera Sema Kverija i Radua Albota iz Moldavije.

ŠAPOVALOV - DŽUMHUR 6:1, 7:5

Šapovalov je daleko bolje od Džumhura otvorio je meč, prva tri gema riješio je u svoju korist (u drugom napravio brejk), da bi tek u četvrtom gemu, na svoj servis, teniser iz BiH stigao do prvog osvojenog gema.

Ipak, Šapovalov je nastavio da dominira, uz novi brejk osvojio tri uzastopna gema i ubjedljivo sa 6:1 slavio u prvom setu.

Džumhur je i u drugom setu izgubio svoj servis, i to u trećem gemu. Nakon što je 25-godišnji Sarajlija poveo 1:0, Kanađanin je preokrenuo na 2:1, ali je Džumhur uzvratio istom mjerom i rivalu oduzeo servis za 2:2.

Ali, slavlje bh. tenisera nije dugo potrajalo. Šapovalov je već u narednom gemu ponovo stigao do prednosti 3:2, nakon novog brejka, a onda ovjerio svoj servis za 4:2. Ipak, sa tri vezana gema, Džumhur je u potpunosti uspio da se vrati u igru, te povede 5:4.

Poslije toga uslijedio je novi pad u igri najboljeg bh. tenisera, pa je Kanađanin sa tri uzastopna gema stigao do konačnog slavlja 7:5.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar