Majami: Iscrpljeni Đoković doživio novi poraz!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je već u trećem kolu Mastersa u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.  Novak bez snage i koncentracije, ekspresan poraz! Bez snage i koncentracije odigrao je Đoković na startu Majamija i lagano je poražen od Benoe Pera.  Nije to onaj Novak - Đoković ekspresno ispao u Majamiju! Francuz Benoa Per u drugom kolu bio prejak za nekada prvog tenisera sveta.

Tenis 23.03.2018 | 21:20
Majami: Iscrpljeni Đoković doživio novi poraz!
Đoković je imao energije samo za prvih 20 minuta, iako je pauzirao skoro tri meseca posle Australijan opena, pa je izgubio rezultatom 6:3, 6:4.

Novak je dobro počeo duel na Floridi, činilo se da ima kontrolu u nekoliko uvodnih gemova, ali je Francuz odlično parirao.

Međutim, jedan gem je bio prekretnica – kod rezultata 3:3 u prvom setu odigrao je katastrofalno i potpuno izgubio energiju. Per je bio u naletu, napravio je seriju gemova kojom je došao do vođstva u setovima, da bi ozbiljno pripretio početkom drugog.

Taj talas je Đoković preživeo, a i kada je pretrpeo novi brejk za 4:2, uspeo je da se ekspresno vrati. Ipak, taj period dobre igre je bio kratkotrajan, opet je posustao u finišu i doživeo novi poraz.

Francuz je na ovaj način sprečio srpski derbi jer će u sledećoj rundi igrati protiv Filipa Krajinovića koji je lako izašao na kraj sa Lijamom Brodijem – 6:3, 6:2.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a titulu brani prvi igrač na ATP listi Rodžer Federer.

Poraz Đokovića na startu Majamija!

Najbolji srpski teniser je još jednom delovao bez snage i koncentracije na terenu, pa je doživeo treći vezani poraz - prvi put posle deset godina!

Pre dve nedelje ga je na startu Indijan Velsa eliminisao Danijel, a sada je sa druge strane mreže bio daleko ozbiljniji teniser Benoa Per (47) koji je za samo 70 minuta na terenu uspeo da iskoristi sve slabosti koje trenutno Đoković ispoljava.

U trećem kolu ovog turnira igraće protiv još jednog srpskog tenisera Filipa Krajinovića.

Novak Đoković - Benoa Per 0:2 (3:6, 4:6)

Gledali smo miran prvi set sve do sedmog gema kada je Đoković zaigrao dosta lošije, delovao je još nekomfornije na terenu i videlo se koliko nema snage, pa je Per iskoristio drugu ukazanu brejk šansu.

Umesto da Đoković ponovo "uđe" u meč, nastavio je da servira loše, pa je Per uspeo da preokrene iako je Novak imao 40:0. Francuz je vezao pet uzastopnih poena i uzeo set!

Ni u drugom setu to nije delovalo mnogo bolje. Per je bio taj koji je diktirao igru, Novakov servis je bio preblag, dok igra sa osnovne linije nije bila onako dobra. Koliko nije imao snage najbolje se videlo u riternima, njegovom najjačem oružju, pošto ga je Per svojim sevisom bukvalno "pomerao" i koristi manjak fizičke snage.

U šestom gemu je napravio prvi brejk i poveo 4:2, a Đokovićev povratak u meč trajao je kratko. Uspeo je da izjednači na 4:4, ali je očajno odigrao na svoj poslednji servis.

Bez izgubljenog poena Per je iskoristio prvu meč loptu i prošao dalje.

Videćemo da li će srpski teniser uzeti novu pauzu...

Đoković je dan ranije nastupao i u dublu s Viktorom Troickom, gde su njih dvojica eliminisana, pa je potpuno nejasno zašto se srpski teniser odlučio za "dupli program" kada je daleko od najbolje forme...

Novaku Đokoviću nikako da krene. Nekada najbolji teniser sveta je već u prvom kolu završio takmičenje na ATP turniru u Majamiju čiji je, inače, rekorder sa šest osvojenih titula. Koban po srpskog tenisera u drugom kolu bio je Francuz Benoa Per koji je slavio u dva seta - 6:3, 6:4.

Očigledno je da Đoković još traži način da se vrati na put na kojem je bio, ali mu to ne polazi za rukom. Trudio se u Majamiju, ali jednostavno, nije mogao više i bolje protiv Pera.

To je večeras bio tek njihov drugi međusobni duel, a francuski teniser upisao je prvu pobedu, sigurno jednu od najvećih u dosadašnjoj karijeri.

Maltene ništa nije polazilo za rukom Đokoviću u ovom duelu, uostalom, takav je bio slučaj i na prethodnom turniru koji je igrao u Indijan Velsu. 

Per je diktirao tempo u oba seta, u većem delu meča delovao je kao igrač koji više želi pobedu i zna kako da dođe do nje. 

Priliku da na neki način "osveti" zemljaka u sledećem kolu turnira u Majamiju imaće Filip Krajinović, pošto baš njega čeka duel sa Perom.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar