Crvena potjernica za članom ID

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za državljaninom BiH Alijom Keserovićem /23/ koji se povezuje sa terorizom i "Islamskom državom".

Bosna i Hercegovina 23.03.2018 | 10:19
Crvena potjernica za članom ID
Za Keserovićem, koji je rođen u Bužimu, crvena potjernica je raspisana na zahtjev pravosudnih organa BiH zbog krivičnih djela organizovanja terorističke grupa, te nezakonitog uspostavljanja i pridruživanja stranim parapolicijskim formacijama, navodi "Dnevni avaz" i ističe da je on 20 državljanin BiH za kojim traga Interpol zbog povezanosti sa terorizmom.

Riječ je čobanu Bilala Bosnića, neformalnog vođe vehabijske zajednice u BiH, koji je pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora.

Keserović se, prema podacima bezbjednosnih službi, nalazi u Siriji od 2014. godine.

Keserović se prije dvije godine pojavio u propagandnom filmu "Islamske države" pod naslovom "Struktura hilafeta" u kojem se ta teroristička organizacija hvali brojnim ratnim uspjesima.

List piše da je Naser Arnaut, koji je takođe, bio na potjernici, prije 15 dana poginuo je u napadu dronom u Siriji.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Рођо

23.03.2018 10:01

Ја видите момчине браћо моја,има 23 године пола косе већ нема на глави,једно око гледа у федерацију а друго у Сирију(срећа па терористи немају оружје високог домета,овај би нишанио у Асада а погодио Бакира), вјероватно је и крезуб ал важна је права идеологија којом се води кад убија.

ODGOVORITE
Name

Трагедија

23.03.2018 10:17

Да трагедија буде већа: Кесеровићи су Срби (нпр. Драгутин Кесеровић). Негови преци су некада примили Ислам као религију, али очигледно нису хтјели да прекину везу са коријенима свог народа (Србима) па су задржали презиме.

ODGOVORITE
Name

слобода

23.03.2018 10:49

Ајте сви преселите у Сирију и немојте се више враћати,свијет је љепши без вас.

ODGOVORITE
Name

Re Tragedija

23.03.2018 11:12

Tragično je na koji ti način izvodiš zaključke o nacionalnom porijeklu.Tragično je da budale idu i u Siriju i u Ukrajinu bez obzira na nacionaknost,a tebi usput da kažem da je prezime Keserović nastalo od riječi KESER.Na Turskom jeziku keser je vrsta čekića.Nažalost možda je taj tvoj Keserović bio prevrtaner pa malo Turčin malo Srbin.Šta ćeš ima toga i sada.

ODGOVORITE
Name

Milkan

23.03.2018 18:40

Radikalna religija je otrov za siromasne. Bez obzira koja.

Name

ISIL

29.03.2018 13:44

Ovo je ubojiti snajperista.

ODGOVORITE