Majami: Novak i Viktor posle preokreta eliminisani!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u dubl kombinaciji sa Viktorom Troickim poražen je na startu Mastersa u Majamiju.  Porazi Novaka, Viktora, Nenada i Miomira. . . ! Tri poraza Srba prethodne noći u Ki Biskejnu.

Tenis 23.03.2018 | 09:30
Majami: Novak i Viktor posle preokreta eliminisani!
Teniseri iz Srbije eliminisani su od dubl kombinacije Mektić/Peja rezultatom 4:6, 6:4, 10:3.

Novak je, logično, delovao "zarđalo" i katastrofalno je otvorio meč – pretrpeo je brejk već u prvom servis gemu, u kojem je napravio dve duple greške.

Hrvat i Austrijanac su prednost iskoristili da nastave da povećavaju prednost, ali je kod 4:1 usledila velika serija Srba. Polako su se Viktor i Novak vraćali, dva puta oduzeli servis rivalima, a onda je i Đokovićev ritern proradio. Tim udarcem je obezbedio još jedan brejk, ujedno i set za 6:4. 

Tokom drugog seta nije bilo toliko oscilacija u igri, teniseri su bili sigurni pri svojim servisima i posle 32 minuta igre na semaforu je bilo 5:4 za Đokovića i Troickog. 

Srpski igrači želeli su da ovde okončaju duel, međutim Mektić je odlično odservirao čime su Hrvat i Austrijanac došli do izjednačenja (5:5).

Nažalost, u narednom gemu Viktoru je pala koncentracija i naš dubl par izgubio je servis. Mektić i Peja su bili sigurni u njihovom najvažnijem gemu, što nas je dovelo do super taj-brejka.

U njemu su Hrvat i Austrijanac bili mnogo bolji (10:3), što im je na kraju i donelo pobedu i plasman u drugo kolo Mastersa u Majamiju.

Međutim, ono što je najvažnije jeste da je Đoković igrao bez bola prvi put nakon skoro dve godine, pa će biti spreman za prvo kolo singla, u kojem se sastaje sa Benoa Perom iz Francuske. Taj meč je postavljen za treći po redu na Centralnom terenu Majamija i ne bi trebalo da počne pre 19.30 po našem vremenu.

Tri poraza naših prethodne noći u Ki Biskejnu.

Novak Đoković i Viktor Troicki eliminisani su sa Mastersa u Majamiju u dubl konkurenciji, posle poraza od hrvatsko-australijske kombinacije Nikola Mektić/Aleksander Peja 6:4, 5:7, 3:10, dok je dobitnik "vajld karda" Miomir Kecmanović završio učešće u singlu pole meča sa Denisom Istominom, 85. igračem sveta.

Uzbek, koji će se u 3. kolu sastati sa (16) Pablom Karenjom-Bustom, brejkovima je u finišu oba seta izborio pobedu nad 179. teniserom na ATP listi - 7:5, 6:4.

U dubl konkurenciji eliminisan je i Nenad Zimonjić koji je u paru sa Britancem Kajlom Edmundom izgubio od Amerikanaca Džona Iznera i Donalda Janga 6:4, 7:6 (7:1).

Troicki je završio učešće u Majamiju jer je dan ranije poražen i u singlu nakon dva i po sata velike borbe sa Denisom Šapovalovim - 3:6, 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), dok Đokovića, kao devetog nosioca i šestostrukog šampiona, večeras od 19.30 po našem vremenu čeka duel sa Francuzem Benoom Perom.

Danas će na teren i (22) Filip Krajinović, koji će se u 16 časova sastati sa domaćim teniserom, 169. igračem sveta, Lajamom Brodijem.

Ukoliko Novak i Filip budu savladali svoje rivale, sastaće se u 3. kolu.

Upravo u toj rundi takmičenja, u subotu, naš Dušan Lajović odmeriće snage sa (17) Nikom Kirjosom nakon što je bio bolji u iscrpljujućem meču sa Orasijom Sebaljosom. Argentinac je poveo, ali je naš teniser sa 108. pozicije na svetu napravio preokret - 3:6, 7:6 (7:2), 6:4.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a Srbin će zaraditi nove poene jer prošle godine nije nastupao.

Titulu brani prvi igrač na ATP listi Rodžer Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar