"Tek ćeš ti mene upamtiti"

Trinaestogodišnji sin jagodinskog policajca, koji se dovodi u vezu sa više od 20 krivičnih dela, u petak je naoružan pištoljem replikom ulazio u prodavnicu, maltretirao i pretio radnicama, pa je jednu od njih otac morao da čuva do kraja radnog vremena da je dečak ne bi povredio!

Srbija 23.03.2018 | 07:25
"Tek ćeš ti mene upamtiti"
Drama u prodavnici iz jednog velikog trgovinskog lanca počela je u petak oko 14 sati kada je 13-godišnji A. S. sa četvoricom drugova ušao u radnju u kojoj su u to vreme bile tri prodavačice.

- Jedna žena je stajala pored kase, dok su druge dve pratile šta dečaci rade, da kojim slučajem nešto ne ukradu, što su neretko radili. Maloletnik A. S. je uzeo kroasan, i kada je prišao kasi, na metar od radnice ispao mu je pištolj iz jakne. Žena je u šoku vrisnula, a on je monotonim glasom upitao “zašto se vi plašite oružja?”, nakon čega je izašao iz radnje - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi. Sa njim su izašli i drugari, a uplašene radnice odmah su obavestile policiju pa je došla patrola, saslušala ih i potražila A. S. i njegove roditelje.

I taman kada je kasirka, koja je ostala sama u radnji jer su obe koleginice završile smene, pomislila da je drama prošla, problematični A. S. je u 19.30 sati ponovo došao u prodavnicu.

Sve vreme u rukama je držao repliku pištolja. Počeo je da viče na nju "zar ja ne smem da nosim oružje, to je samo igračka", da bi već sledećeg trenutka zapretio "tek ćeš ti mene upamtiti" nakon čega je repetirao oružje. Žena je bila uplašena, samo je stajala kao kip, a on joj se unosio u lice i pretio “mrkli mrak je, videćeš šta će da ti se desi". Pomahnitali dečak je ubrzo izašao iz radnje, a ona je smogla snage da pozove policiju i opet prijavi malog nasilnika, a prvo je napomenula da nije uopšte sigurna da je replika kojom joj je pretio isto oružje koje je nosio ranije tog dana i koje mu je ispalo iz jakne - napominje naš izvor i dodaje da A. S. ni tada, kao ni nekoliko sati pre toga nije uzeo novac iz kase.

Osim što je obavestila policiju o pretnjama, uplašena kasirka je pozvala i svog oca koji je odmah došao u radnju i do kraja radnog vremena, do 22 sata, bio sa njom da se mali huligan ne bi pojavio i pokušao da joj naudi.

 
Te večeri u radnji se pojavio i njegov otac, suspendovani policajac S. S. koji je pokušao da izgladi stvari.

- Bio je pod gasom i pravdao se da nije ni znao da je klinac uzeo pare i da je kupio repliku pištolja. Čak je predložio da "kada nešto klinac uradi, vi ga slobodno izudarajte", što je dodatno šokiralo već uplašenu radnicu - naveo je naš izvor upoznat sa istragom.

Problematični dečak je inače četvrto dete, i jedini sin policajca S. S. Protiv njega je do sada podneto šest krivičnih prijava zbog krađa, teških krađa, neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, a tužilaštvu je dostavljeno više od 20 izveštaja o počinjenim krivičnim delima. Iako je policija izlazila na teren svaki put kada je prijavljeno da je počinio neko krivično delo, ruke su im vezane jer nasilnik ima samo 13 godina i krivično je neodgovaran, pa ne može biti uhapšen. O poslednjem incidentu, pretnjama i nošenju replike oružja, policija je uradila jedino što je u njenoj nadležnosti, obavestila je jagodinski Centar za socijalni rad. Kako saznajemo, Ministrastvo za rad, boračka i socijalna pitanja, koje je upoznato sa slučajem, dalo je saglasnost i u najskorije vreme maloletnik će biti izmešten iz porodice i institucionalno zbrinut, ili u Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu ili u neku sličnu ustanovu.

Plašili prodavačice

 
Maloletni i njegova četvorica drugova iz kraja inače žive blizu radnje i ranije su plašili prodavačice. Osim što su stalno morale da ih drže na oku jer su krali, a to je ovekovečio i video nadzor, maloletni huligani su ih upozoravali da se zabrinu za svoju bezbednost. Jednom se desilo da je nasilnik A. S. bio ispred radnje posle 22 sata, kada je prodavačica zaključavala radnju, i nije joj bilo nimalo prijatno kada ga je videla iako kod sebe nije imala novca.

Problematično dete

Prema saznanjima "Blica", posle njegovih zlodela porodica je bila pod nadzorom nadležnih institucija, ali nisu baš iskazali želju za saradnjom da bi se dečak vratio na pravi put. Čak je bilo pokušaja da se on izmesti u hraniteljsku porodicu. Ni to nije uspelo jer niko nije želeo da primi problematičnog tinejdžera.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jeca

23.03.2018 09:42

Boze sacuvaj sta treba da nekog ubije da bi nadlezni reagovali. Tatu u zatvor a sina u popravni dom i stvar rijesena

ODGOVORITE
Name

Drndam

27.03.2018 19:30

Ma oko mamino, kad je ovakav sa 13 godina, kakav li ce tek biti sa 23?!

ODGOVORITE