Majami: Lajović uspješan, slijedi duel sa Kirjosom!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Majamiju, pošto je preokretom pobedio Orasija Sebaljosa.

Tenis 22.03.2018 | 23:15
Majami: Lajović uspješan, slijedi duel sa Kirjosom!
Lajović je tenisera iz Argentine, 42 mesta bolje plasiranog od njega na ATP listi, pobedio sa 2:1 u setovima (3:6, 7:6 (7-2), 6:4), posle dva sata i 14 minuta igre.

Protivnik u narednoj rundi biće mu 17. nosilac Nik Kirjos iz Australije, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Lajović je posle izgubljenog prvog seta smogao snage da napravi preokret. U drugom setu nije iskoristio jedinu brejk priliku u osmom gemu, ali je sve to nadoknadio u taj-brejku, koji je dobio ubedljivim rezultatom 7:2.

To ga je motivisalo da u odlučujućem setu preuzme konce igre. Posle mnogo uzbuđenja na startu (napravljeno čak pet brejkova), Lajović je bio taj koji je oduzeo servis više rivalu, a tu prednost potom je uspeo da očuva. On je već u devetom gemu, na servis Sebaljosa, ima priliku da okonča meč u svoju korist, ali je nije iskoristio. Učinio je to nekoliko minuta kasnije, iskoristivši ukupno četvrtu meč loptu.

Lajović, koji na ATP listi zauzima 108. mesto, u drugom kolu imaće teži ispit jer će mu protivnik biti 17. nosilac, Nik Kirjos iz Australije, koji je bio slobodan u prvoj rundi.

Lajović i Kirjos nikada ranije nisu odmeravali snage.

Dušan Lajović je prvi srpski igrač koji je obezbedio prolaz u drugo kolo na mastersu u Majamiju, jer je Viktor Troicki poražen u vrlo neizvesnom duelu od Denisa Šapovalova.

Na Floridi u prvom kolu igra još i Miomir Kecmanović, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, i to sa Denisom Istominom, dok Novak Đoković i Filip Krajinovćč, kao nosioci, preskaču prvu rundu takmičenja.

Nagradni fond mastersa u Majmiju je 9.972.535 dolara.

Prethodno je Nina Stojanović ispala u prvom kolu dubla na turniru u Majamiju, u paru sa Kirsten Flipkens.

Nina Stojanović i Kirsten Flipkens su poražene sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) od Ukrajinke Ljudmile Kičenok i Ale Kudrjavceve iz Rusije.

Protivnice Kičenokovoj i Kudrijavcevoj u narednoj rundi biće pobednce duela u kojem će se Monik Adamčak i Darija Jurak sastati sa Andrejom Klepac i Marijom Martines Sančes.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar