EL: Himki protiv Efesa ovjerio prolaz u Top 8!

Košarkaši Himkija pobedili su Anadolu Efes u gostima sa 85:73 i obezbedili učešće u doigravanju Evrolige.  Vijalcev Himkijevo tajno oružje - bukirano mesto u TOP 8! Efes pao u finišu utakmice u Istanbulu.

Košarka 21.03.2018 | 21:45
EL: Himki protiv Efesa ovjerio prolaz u Top 8!
Plasman među osam najboljih su već obezbedili CSKA, Fenerbahče, Olimpijakos, Real i Panatinaikos, tu je i Žalgiris, a Baskonija i Makabi će se verovatno boriti za osmo mesto.

Malkolm Tomas je u Himkiju bio najbolji sa 17 poena, a Aleksej Šved je imao 16. Srpski košarkaš Stefan Marković je ubacio tri poena i imao šest uspešnih dodvanja.

Nekadašnji bek Crvene zvezde Čarls Dženkins upisao je deset poena, četiri skoka i tri asistencije.

Brajant Danston je na drugoj strani ubacio 19 poena za Efes, a Vladimir Štimac je za osam minuta na parketu postigao šest poena i uhvatio dve lopte.

Nekih četiri minuta pre kraja činilo se da ulazimo u dramatičnu završnicu. Ali onda je Jegor Vijalcev dobio napad i počeo da zatrpava koš Anadolu Efesa. Na kraju rezultat koji ne oslikava kolika se borba vodila u Istnabulu. Himki je slavio sa naizgled ubedljivih 85:73.

Kažemo, samo naizgled, jer je četiri minuta pre kraja Efes gubio sa pola koša razlike - 71:72. Džaba, jer u ta poslednja četiri minuta Vijalcev je pogodio dve trojke, ubacio ukupno osam poena i poveo seriju kojom su gosti slomili rivala. Utakmica sezone za Jegora Vijalceva. U pravo vreme.

Košarkaši Efesa samo sebe mogu da krive, jer su i sami doprineli porazu. Birali su loša rešenja u poslednjim minutima, silno se ispromašivali kad je bilo najpotrebnije. Počelo je sa Krunoslavom Simonom, pa sa Erikom Mekolumom, Sonijem Vimsom... U ta četiri minuta samo dva put su loptu probacili kroz obruč i oba puta sa penala - jednom Vims, drugi put Brajan Danston.

Vijalcev je sve skupa ubacio 13 poena, ali je bio tu u odlučujućim trenucima. Malkolm Tomas je inače ubacio 17 poena za Ruse, Aleksej Šved je stao na 16, a imao je i osam asistencija. Stefan Marković nije je meč završio sa tri poena, doduše razigravao je ekipu o čemu svedoči šest asistencija.

U poraženom timu 19 poena Brajan Danstona i 16 Vimsa, uz po 11 Mekoluma i Broka Motuma. Vladimir Štimac je ubacio šest poena što je sasvim dobro imajući u vidu da je na parketu proveo samo osam minuta.

Himkijeva 16. pobeda,  plej-of je rezervisan.

Evroliga, 27. kolo:

Utorak:

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 87:73
/Gudurić 23 - Džekson 13/

Žalgiris - Olimpija Milano 77:65
/Vajt 16 - Gudaitis 19/

Panatinaikos - Crvena zvezda 91:71
/Singlton 21 - Davidovac 17/

Valensija - Real Madrid 96:88
/Dubljević 17 - Kampaco, Tejlor 17/

Sreda:

CSKA - Olimpijakos 89:81
/De Kolo 25 - Printezis 24/

Anadolu Efes - Himki 73:85
/Tomas 17, Šved 16 - Danston 19, Vims 16/

20:30 Baskonija - Brose Bamberg
20:45 Unikaha - Barselona

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar