EP - Srbija od očaja do sjaja! Švedska pala u Čairu!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila Švedsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Na korak od prvog mesta u Grupi 3 i plasmana na šampionat Starog kontinenta.  Spektakl: Kraljica Katarina sa 22 odbrane zaustavila Švedsku, Srpkinje od - 7 do čuda u Čairu! Reprezentativke naše zemlje savladale Švedsku na neverovatan način i izbile na prvo mesto u grupi 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 30:23.

Ostali sportovi 21.03.2018 | 20:20
EP - Srbija od očaja do sjaja! Švedska pala u Čairu!
Pred publikom, ali i novinarima!

Najbolje rukometašice Srbije svakako su zaslužile podršku s tribina i medijske izveštaje s utakmice trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske u Nišu. Što se ne može reći i za Rukometni savez Srbije, koji je publici i novinarima zabranio prisustvo na utakmici juniorki Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu (petak 16 sati).

Srbija je u trećem kolu Grupe 3 pobedila Švedsku 30:23 (9:15) i stigla do bodova koji joj skoro pa garantuju plasman na završni turnir krajem godine u Francuskoj.

Izabranice Ljubomira Obradovića pokazale su dva lice. Očajno u prvom i savršeno u drugom poluvremenu. Srbija je imala zaostatak od čak šest golova posle pola sata igre. Međutim, u nastavku, naš tim je napravio neverovatnih "plus 13" protiv zvanično četvrte selekcije na planeti i stigao do ubedljive pobede, treće iz isto toliko mečeva.

Katarina Krpež Šlezak postigla je osam golova i bila najefikasnije igračica kod "orlica". Neverovatnu partiju pružila je Katarina Tomašević sa 22 odbrane.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija igra u subotu takođe protiv Šveđanki.

Evropsko prvenstvo igra se od 29. novembra do 16. decembra 2018.

Rukometašice Srbije ostvarile su i treću pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj pred kraj ove godine. Izabranice Ljubomira Obradovića priredile su spektakularan preokret protiv Švedske u Nišu i osamostalile se na čelu grupe 3, ali i napravile ogroman, a možda i ključan korak ka završnom turniru – 30:23 (9:15).

Srpskinje su bile neverovatne u drugom poluvremenu. Na početku drugog dela igre gubile su sa maksimalnih sedam golova razlike (9:16), a onda su do kraja izrešetale protivničku mrežu i slavile sa prilično ubedljivom razlikom.

U prvom poluvremenu ništa nije štimalo u selekciji Srbije, ali se situacija u nastavku u potpunosti preokrenula. Za to je bila najzaslužnija fenomenalna Katarina Tomašević, koja je prosto začarala svoju mrežu ostvarila 22 odbrane i u mat poziciju stavila bekove i krila švedske reprezentacije. Srbija je u drugom poluvremenu postigla 21 gol, a primila samo osam, stim da Šveđanke u jednom periodu čak 17 minuta nisu takle mrežu domaćina.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Katarina Krpež sa osam postignutih golova, dok su Dijana Stevin i Dragana Cvijić postigle po pet. Kod Šveđanki je najefikasnija bila Natali Hagman sa pet postignutih golova.

Reprezentativke Srbije za tri dana igraju u Švedskoj, gde će pokušati da odbrane današnju prednost i ostanu na prvom mestu. Potom sledi gostovanje Farskim Ostrvima (30. maj), a onda i meč sa Makedonijom u Nišu (2. jun). Plasman u završni turnir obezbediće dve najbolje selekcije u grupi, ali prvo mesto obezbeđuje povoljniju poziciju na žrebu za Evropsko prvenstvo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar