Podsticaj za nova radna mjesta

U prostorijama Skupštine Grada Bijeljina potpisan je tripartitni ugovor između 43 korisnika programa „Jačanje integralne poljoprivredne proizvodnje za smanjenje nezaposlenosti i supstituciju uvoza u prerađivačkoj industriji“, direktora “Save Semberija“ i predstavnika Centara civilnih inicijativa. Cilj programa je smanjenje nezaposlenosti na području Bijeljine, te povećanje konkurentnosti lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Republika Srpska 21.03.2018 | 16:45
Podsticaj za nova radna mjesta
U okviru programa raspisan je Javni poziv za podizanje zasada i proizvodnju crvene paprike, a sa 43 prijavljenih koji su zadovoljili kriterijume poziva, potpisan je Ugovor kojim je obezbjeđen plasman paprike u preduzeću “Sava Semberija" Bijeljina.

''Ugovor ima za cilj smanjenje nezaposlenosti, jačanje povjerenja kooperanata u ''Savu Semberija'' kao pouzdanog otkupljivača crvene paprike i stvaranje dugoročne i obostrano korisne saradnje između proizvođača crvene paprike i ''Save Semberije'', naveo je Denis Telić, projekt - menadžer CCI-a.

''Preduzeće ''Sava Semberija'' susreće se sa velikim problemom nedostatka crvene paprike. Mi smo tražili načine kako da dođemo do domaćih proizvoda, a ovo je jedan od načina na osnovu kojeg ćemo poboljšati proizvodnju i obezbijediti oko 500 tona crvene paprike'', kazao je generalni direktor ''Sava Semberija'' Vojo Kosanović.

Osim udruženja CCI i preduzeća “Sava Semberija“, u projektu učestvuje i Grad Bijeljina, Zavod za zapošljavanje RS, te Ustanova za obrazovanje odraslih “Dositej“ iz Bijeljine.

''Grad Bijeljina je sufinansijer ovog projekta i pomaže poljoprivrednim proizvođačima. Nastojimo da smanjimo broj nezaposlenih, da otvaramo nova radna mjesta i da pomognemo. Zajedno sa Centrom civilnih inicijativa učestvovali smo u izradi ovog projekta i gradska uprava će izdvojiti oko 60 hiljada maraka u svrhu ovog programa.

Nadamo se da ćemo kroz primjer 43 poljoprivredna proizvođača, korisnika programa, pokazati da se u poljoprivrednoj proizvodnji mogu stvoriti nova radna mjesta i prilika za zapošljavanje'', rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Odabranim poljoprivrednim proizvođačima će, osim sigurnog plasmana paprike, biti omogućene razne pogodnosti poput kvalitetnog sadnog materijala, adekvatnih sredstava zaštite, kao i podrške konsultanata u svim fazama uzgoja crvene paprike.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar