Federer otkazao MK, Đoković i Nadal ne propuštaju!

Prvi teniser sveta Rodžer Federer otkazao je učešće na Mastersu u Monte Karlu, koji je na programu 15-22. aprila.

Tenis 22.03.2018 | 21:30
Federer otkazao MK, Đoković i Nadal ne propuštaju!
Federer otkazao Monte Karlo! Najbolji teniser sveta saopštio je da neće nastupati na trećem mastersu sezone. Izostaju i Vavrinka, Marej, Kirjos, Del Potro, Sok, Kveri, Izner...

Švajcarac će tokom premijernog turnira sezone na šljaci boraviti u Africi, a neće igrati ni njegov zemljak Stanislas Vavrinka.

S druge strane, desetostruki šampion turnira Rafael Nadal, koji nije igrao od Australijan opena je potvrdio učešće, kao i Novak Đoković.

Srpski teniser je dva puta osvajao turnir, 2013. i 2015. godine. Osim njega, od naših tenisera nastupiće još Filip Krajinović.

Masters u Monte Karlu, prvi u sezoni na šljakastoj podlozi, održaće se od 15. do 22. aprila. Na njemu, kao i prethodne sezone, neće nastupiti najbolji teniser sveta Rodžer Federer.

Švajcarac je otkazao učešće na trećem mastersu sezone i još uvek je pitanje da li će uopšte nastupati na turnirima na šljaci.

On je ranije naveo da će odluku o igranju na Rolan Garosu doneti tek u aprilu.

"Još nisam doneo odluku o nastupu na grend slemu u Parizu, ali i ako odlučim da igram, nastupaću na najviše dva turnira na šljaci pred Rolan Garos", rekao je za "Tenis magazin" Federer.

U Monte Karlu ove godine neće nastupati veliki broj igrača iz top 20. Osim Federera potvrđeno je da neće igrati ni povređeni Endi Marej, Sten Vavrinka, Huan Martin del Potro, Nik Kirjos, kao i Kevin Anderson, Džek Sok, Sem Kveri i Džon Izner.

Federer je ukupno u karijeri 13 puta igrao u Monte Karlu, a poslednji put 2016. godine, kada je u četvrtfinalu poražen od Žoa Vilfreda Conge.

Četiri puta igrao je finale, ali nikada nije osvojio pehar. Bolji od njega 2014. bio je zemljak Sten Vavrinka, dok ga je Rafa Nadal pobedio tri puta u nizu od 2006. do 2008. godine.

Na prestižnom turniru u Monaku ove godine nastupiće Novak Đoković, dvostruki osvajač trofeja 2013. i 2015. godine, ali i najuspešniji šampion Rafael Nadal, koji je čak 10 puta podizao pehar, uključujući i prošle godine.

Žreb je 13. aprila od 18:30h. U sredu je počeo drugi Masters sezone u Majamiju, a Srbija ima petoricu predstavnika.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar