Ponovo suzavac u parlamentu

Poslanici opozicionog pokreta Samoopredeljenje bacilli su danas suzavac u skupštinsku salu, neposredno nakon početka sednice, koja je kasnila nešto manje od jednog sata.

Region 21.03.2018 | 13:19
Ponovo suzavac u parlamentu
Sumnja se, kako prenose mediji, da su suzavac aktivirali poslanici Dželal Svečla i Fitore Pacoli, obojica iz pokreta Samoopredeljenje.



Poslanici su napustili salu, a predsednik skupštine Kadri Veselji je predložio petominutnu pauzu.

Na isti način je opozicija ucenjivala i prethodnu vladu Isu Mustafu, kada je reč o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, samo što je tada deo opozicije bio i aktuelni premijer Ramuš Haradinaj sa njegovom Alijansom za budućnost Kosova.

Kosovski parlament na pauzi, demarkacija na doradi

 Na početku današnjeg nastavka vanrednog zasedanja kosovskog parlamenta, na zahtev opozicionog Demokratskog saveza Kosova, sednica je prekinuta, a zakon koji potvrđuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom vraćen je Odboru za spoljne poslove na izmenu.

 
Šef parlamentarne grupe DSK, Avdulah Hoti, zatražio je uvođenje nove stavke u jednom od amandmana, sa čim se, kako prenosi GazetaExpres, saglasio i premijer Ramuš Haradinaj.

Tako je glasanje o demarkaciji sa Crnom Gorom ponovo odloženo dok parlamentarni odbor za spoljne poslove ne okonča rad.

Samoopredeljenje najavilo suzavac

Nastavak današnje vanredne sednice parlamenta počeo je sa gotovo sat zakašnjenja, a GazetaExpres piše da se opozicioni pokret Samoopredeljenje navodno priprema da suzavcem spreči ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom.

Samoopredeljenje, koje se protivi usvajanju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, tokom jučerašnje rasprave predalo je premijeru Ramušu Haradinaju više desetina registara sa potpisima gradjana koji se takodje tome protive.

Poslanici vladajuće većine kažu, prenosi portal, da su preduzete sve mere za bezbedno održavanje sednice, ali dodaju da ni unošenje suzavca u salu nije nemoguće.

Pozivajući se na neimenovane izvore, portal navodi da neki poslanici tvrde da su članovi Samoopredeljenja već uneli suzavac u salu.

Samoopredeljenje je i u prošlom sazivu parlamenta onemogućilo ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji bacanjem suzavca, s tim što su tada na istoj strani bili sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji su se takodje žestoko protivili potvrdjivanju Sporazuma koji je potpisan još pre dve i po godine u Beču.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

dzoo

21.03.2018 12:52

Balkanski divlji zapad.

ODGOVORITE
Name

A kokain

21.03.2018 13:37

A imal kokaina morebit.Ha.

Name

Драги

21.03.2018 13:17

Ми га не дамо а ви га отимајте...

ODGOVORITE
Name

Realno

21.03.2018 14:12

Ovo je opozicija a ne kao kod nas,pricas i na kraju od tog nista ovi bar znaju sta nece i kako da miniraju svaku raspravu

ODGOVORITE
Name

007 Bond

21.03.2018 14:24

Од свих српских земаља најгоре (најсиромашније, необразованије, нецивилизовано...) је Косово, а најбоља је Војводина (нацивилизованија, најбогатија, најобразованина)... Централна Србија и Република Српска су ту негде у средини... Црна Гора је ту и тамо (превише муљају, и лош и диктаторски су систем)... А све јадне САО Крајине су тренутно угашене, па се не рачунају.

ODGOVORITE
Name

ŠIPAC

21.03.2018 16:19

Dodji na tulumbe u Drzavu Kosovo ako smijes?

Name

Marko

21.03.2018 15:14

Djavo im ne da mira a sa djavolom su tikvu sadili.Sad im je i parlament proklet jer sve sto je oteto to je i prokleto.

ODGOVORITE
Name

CIK

21.03.2018 18:30

Nije u pitanju suzavac nego obična dimna bomba. Da su bacili suzavac pola bi ih završilo u bolnici, a pauza umjesto 5 minuta bi bila mjesec dana.

ODGOVORITE