Ministar pravde podnio ostavku

Makedonski ministar pravde Bilen Saljiji podnio je ostavku iz moralnih razloga, nakon što je tužilac prije nekoliko dana prekvalifikovao optužnicu u slučaju iz juna 2016. godine u Kumanovu kada je pregažen dječak Almir Aliju.

Region 21.03.2018 | 08:11
Ministar pravde podnio ostavku
Saljiji je ostavku podnio sinoć, a na konferenciji za novinare rekao je da kao prvi čovjek Ministarstva pravde osjeća moralnu obavezu da podnese ostavku, navodeći da su kontroverznu odluku u slučaju "Almir" osporila i četvorica javnih tužilaca.

Slučaj se dogodio krajem juna 2016. godine u Kumanovu kada je četvorogodišnjeg dječaka Almir Aliju pregazio Boban Ilić iz Kumanova, nakon svađe sa Almirovim ocem oko toga ko je na redu u Domu zdravlja u Kumanovu.

Nakon svađe u zdravstvenoj ustanovi oni su nastavili sa prepirkama, a Ilić je sjeo u svoj automobil i udario u stub pored kojeg je stajao nesrećni dječak.

Tužilaštvo je prvostepeno pokrenulo sudski proces za ubistvo, ali je nedavno prekvalifikovan kao ubistvo bez predumišljaja ili saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama.

Nakon prekvalifikacije krivičnog djela Ilić je izašao iz pritvora. Oštećeni smatraju da je dijete pregaženo namjerno i da Boban Ilić treba da odgovora za ubistvo.

Bilen Saljiji član je Demokratske unije za integraciju /DUI/, koalicionog partnera vladajuće SDSM, a prije izbora za ministra bio je direktor Državnog inspektorata za šumarstvo i lov.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

007 Bond

21.03.2018 07:58

Знате ли одкуд Албанци у Македонији (700 000) и на Косову (1 800 000)? -Тамо су јер су Срби у две сеобе отишли у Војводину и Крајину. -И кад су Срби отишли - остала је велика рупа и демографска празнина, па су онда на место Срба, тј. на њихова распаднута имања полако почели пристизати Албанци... И саучешће Македонији, и Црној Гори у будућности са њима, јер немају ни људства, ни политичког или војног потенцијала да се реше проблема... И саучешће Косову такође (иако Србија има војног, људског и политичког потенцијала да проблем Косова реши... али ипак не може, јер Косово је Б.О.Н.Д.С.Т.И.Л)!

ODGOVORITE
Name

C

21.03.2018 11:02

Otisli u Vojvdinu gdjeim bolje i Albacisu ljudi sto ti setaju?

Name

RAJNA

21.03.2018 08:00

Gospodine Kasipoviću, šta vi čekate. Kad vam ministarka omalovažava pravosnažnu presudu najvišeg suda entiteta , čijeg ste vi ministar , omalovažava sudije Vrhovnog suda RS, omalovažava stranku u postupku na način da u ponovnom postupku za voditelje postupka postavlja osobu koja je kriminalna , to je vrijeme da vi ili date ostavku jer niste dorasli poslu koji obavljate ili poduzmete zakonom propisane mjere protiv ministarke , koja kaže, zakon to sam ja.

ODGOVORITE
Name

Па

21.03.2018 09:11

Нешто сам запазио да си и ти сваком лонцу поклопац,

Name

RAJNA

21.03.2018 09:52

Lijepo zapažanje, al bolje biti poklopac, a ne šerpa, pa,pa,

Name

ostavka

21.03.2018 08:03

Posten covek neda daga neko ucenjuje svaka cast na postenju.

ODGOVORITE