Nema posebnih uslova za susret

- Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je da zasad ne postoje posebni planovi o sastanku predsednika SAD Donalda Trampa s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Svijet 21.03.2018 | 07:31
Nema posebnih uslova za susret
Upitana da li Tramp smatra da su predsednički izbori u Rusiji, koji su održani u nedelju, bili pošteni i slobodni, ona je odgovorila da "to nije bila tema današnjeg telefonskog razgovora dva predsednika", prenosi Rojters.

"Mi ne diktiramo kako druge zemlje treba da funkcionišu. Ono što znamo jeste da je Putin izabran u svojoj zemlji", istakla je Sanders.

Tramp je ranije danas čestitao Putinu pobedu na izborima, a teme njihovog telefonskog razgovora bile su dalji kontakti Rusije i SAD, uključujući lični sastanak dva lidera, kao i situacija u Siriji, Ukrajini i na Korejskom poluostrvu, saopštio je Kremlj.

Tramp je, posle razgovora, izjavio da želi da se s Putinom sastane "u ne tako dalekoj budućnosti" kako bi razgovarali o trci u naoružanju, Severnoj Koreji, Ukrajini i Siriji, javile su agencije.

"Generalno, razgovor je bio konstruktivan i poslovan, s fokusom na prevazilaženje problema koji su se nagomilali u rusko-američkim odnosima", saopštila je Pres služba Kremlja.

Bela kuća je, inače, juče saopštila da nije iznenađena ishodom ruskih izbora i da nije planiran poziv radi čestitanja, napomenula je agencija AP.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar