Alimpijević: OAKA uticala, zamjeram samo dva perioda!

"Videlo se da je PAO više želeo i da mu je utakmica bila važnija", rekao je trener Zvezde posle poraza na parketu Panatinaikosa.

Košarka 21.03.2018 | 08:30
Alimpijević: OAKA uticala, zamjeram samo dva perioda!
Poraz u Atini, na parketu Panatinaikosa, nije previše potresao Crvenu zvezdu mts.

Pero Antić ostao je u Beogradu, a Dušan Alimpijević rasporedio je minutažu igračima u dvorani OAKA, gde su crveno-beli izgubili 20 poena razlike.

Furiozan početak domaćih i loš start gostiju oslikao se u rezultatu 17:2, koji je odredio dalji tok meča, bez obzira na to što se Zvezda u nekoliko navrata vraćala na jednocifreni minus ili u nagoveštaj uzbuđenja.

Posle utakmice, Alimpijević je izašao pred grčke novinare.

"Pre svega, čestitam Panatinaikosu na pobedi. Sjajno je igrati u ovoj hali, u ovoj sjajnoj atmosferi, ali mislim da je najveći problem bio što je to uticalo na nas na početku meča. Izuzev tog starta utakmice i pet ili šest minuta u trećoj četvrtini, nemam nešto loše da kažem svojim igračima", rekao je trener Zvezde.

"Videli smo u ovoj utakmici da je PAO više želeo ovu pobedu zbog bolje pozicije u Top 8 i mislim da je Panatinaikos u četiri možda najatletičnijih timova u Evroliga", dodao je on.

Upitan za odsustva Pera Antića i Nemanje Dangubića, Alimpijević je ostao dosledan svojoj odluci da se ne žali kada neke igrače ne može da koristi.

"Rekao sam i pre ove sezone da ne želim da se žalim kada nam neko nedostaje. Imam 12 igrača i to je to, možemo da igramo sa ovih 12 igrača i to mi je najvažnije. Sad imamo čudnu situaciju, jer imamo veoma važan plej-of u nacionalnoj ligi. Ako osvojimo tu ligu, to će nam garantovati Evroligu sledeće sezone", istakao je trener Zvezde pre odlaska iz dvorane i polaska na put za Beograd, gde će se crveno-beli u sredu pripremati za meč protiv Fenerbahčea.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar