EK: Bajern ispustio +23 u Istanbulu, Jović tragičar!

Košarkaši Darušafake poveli su 1-0 u polufinalnoj seriji Evrokupa spektakularnim preokretom protiv Bajerna za 76:74.  Ovo je ironija - Sale “poginuo” od svog oružja i to baš u Istanbulu! Bajern vodio 38 minuta protiv Darušafake, ali nije uspeo!

Košarka 20.03.2018 | 21:00
EK: Bajern ispustio +23 u Istanbulu, Jović tragičar!
Nemački tim je dominirao u Istanbulu u prvom poluvremenu tokom kog je imao čak 23 poena prednosti.

Međutim, ekipa srpskog selektora Aleksandra Đorđevića je sve prokockala u drugom periodu i izgubila od tima koji je prvi put poveo 54 sekunde pre kraja.

Junak Darušafake bio je Stenton Kid trojkom 0,7 sekundi pre kraja, a nakon što je plej Bajerna Stefan Jović izgubio loptu 11 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u timu Dejvida Blata bio je Skoti Vilbekin sa 24 poena uz sedam asistencija (šest izgubljenih), a sjajno su ga pratili Majkl Erik sa 18 poena i 11 skokova, te Džadžuan Džonson sa 15.

Heroj Kid je meč završio sa osam poena i šest skokova, a trojka za pobedu mu je bio jedan od samo dva pogođena šuta iz igre tokom meča.

S druge strane, Bajern je predvodio Džared Kaningem sa 20 poena i pet asistencija, Redži Reding je postigao 15 uz sedam skokova, dok je 12 dodao Devin Buker.

Srpski košarkaši se nisu preterano istakli, Vladimir Lučić je postigao sedam poena uz četiri skoka, dok je tragičar Jović imao po četiri poena i asistencije, te tri uhvaćene lopte.

Revanš utakmica je u petak u Minhenu. U drugom polufinalu Lokomotiva je povela protiv Ređane.

Igračku karijeru Aleksandra Đorđevića u velikoj meri obeležila je trojka za Partizan u poslednjoj sekundi finala Kupa šampiona u Istanbulu, a večeras je kao trener Bajerna “stradao” upravo na taj način na istom mestu protiv Darušafake u prvoj utakmici polufinalne serije Evrokupa. Popularna Dačka slavila je sa 76:74, a četiri sekunde pre kraja pobedonosnu trojku dao je Stenton Kid.

Ovaj momak meč je završio sa osam poena, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Skoti Vilbekin sa 24 poena, Majkl Erik dodao je 18, a Džadžuan Džonson 16 poena.

Džered Kaningem predvodio je Bajern sa 20 poena, Redži Reding dao je 15. Vladimir Lučić dodao je sedam, a Stefan Jović imao je po četiri poena i asistencije.

Turski klub sada je na korak od finala, potrebna mu je još jedna pobeda za to, a sledeći meč na programu je za tri dana. 

Bajern je vodio celim tokom utakmice, a na moćan način su gosti otvorili duel - vođstvom od 8:0. Džered Kaningem i Redži Reding radili su šta su hteli odbrani Darušafake. Otuda nije ni čudo što su posle prve četvrtine gosti imali plus 14.

Besan je bio Dejvid Blat na klupi domaćina što Darušafaka izgleda malokrvno i bezvoljno. Menjao je igrače na terenu i pokušavao na razne načine da pronađe dobitnu kombinaciju.

Međutim, Bavarci dosta dugo nisu ispuštali ubedljivu prednost iz ruku. Na poluvremenu je bilo plus 17 (47:30) i delovalo je da Darušafaki nema buđenja iz košmara koji im je priredio Đorđević.

Ipak, u trećoj četvrtini se Dačka probudila i počela da igra kvalitetnu košarku. Skoti Vilbekin bio je predvodnik tog naleta, pogađao je iz raznih pozicija i situacija. Pratili su ga Majkl Erik i Džadžuan Džonson.

I zahvaljujući znatno čvršćoj odbrani prišli su domaći na samo tri poena zaostatka (58:61) na minut i po pre kraja treće deonice. Najavili su tako igrači Darušafake neizvesnu završnicu u čijem ishodu su svakako uživali domaći navijači.

Evrokup, polufinale:

Darušafaka – Bajern 76:74
Lokomotiva – Ređana 82:65

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar