Za Kosovo su otvorena vrata

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je da je Kosovo dio strategije EU o Zapadnom Balkanu i da je sve što je predviđeno za druge moguće i za Kosovo, ali da je potrebno ispuniti određene uslove, uključujući dijalog sa Beogradom.

Svijet 20.03.2018 | 19:51
Za Kosovo su otvorena vrata
"Strategija kaže da svi partneri imaju evropsku perspektivu. To je jasna poruka. Prenosim poruku posebno za mlade jer znam koliko im je značajna ta perspektiva. Međutim, Kosovo treba da uradi neke stvari, prije nego što ima evropsku perspektivu", rekla je Mogerini, navodi se u Unmikovom preš klipingu.

Ona je, govoreći o uslovima koje treba da ispuni kako bi Kosovo napredovalo ka EU, rekla da treba da nastavi dijalog sa Beogradom.

"Vidim interesovanja lidera o ovom pitanju, zato treba ići naprijed. To zahteva hrabrost. Kosovo treba da implementira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i druge međunarodne sporazume, kao što je sporazum o Specijalnom sudu. Reforme na Kosovu ne zahtjeva samo EU već i građani", kazala je .

"Vrata su otvorena, mi vas želimo unutra, hajde da zajedno radimo na ostvarenju tog cilja", kazala je Mogerini.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Omladinac_BiH

20.03.2018 20:15

Mi mladi ne zelimo u EU ali smo primorani tamo zaradjivati jer nemamo izbora. Demokracija po EU-standardu.

ODGOVORITE
Name

Rajh

20.03.2018 21:04

Cetvrti rajh.I opet ista prica.

Name

Srbin

20.03.2018 20:42

Koji licemjeri i drznici...beznacajni marginalci koji nisu kadri razumjeti svoju destruktivnu misiju.Hoces li se ti gospodjo izvinuti zbog posljedica???

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

21.03.2018 07:24

JA ŽELIM I KATALONIJA DA UĐE U EVROPSKU UNIJU. A SAO KRAJINA JE UGUŠENA I SRBI PROTJERANI SA VJEČNIH OGNJŠTA OD STRANE EU. DA BOG DAO DA U EU SVAKI DRUGI GRAĐANIN BUDE:AVGANISTANAC, PAKISTANAC, IRANAC, IRAČAN, SIRIJAC, ŠIPTAR, TURČIN i bošnjak.

ODGOVORITE
Name

Zs Žiku Kvazi srbendu

21.03.2018 09:37

Tvoj Brat Srbin Slobo nije htio poslati vojsku da spasi krajinu kad mu je brat Srbin Martić tražio pomoć i brat Srbin Slobo ga odjebu.I kad ga je Martić pitao pa šta sad on da radi brat Slobo po Srbstvu mu odgovorio pa najbolje da se ubiješ.Zato ne seri o EU i tvojim glupostima.A što se tiče Pakistanaca Arapa turskaPa mi prodajemo po Sarajevu imovinu Arapima .i puna turska i u finalu košarci itd itd puna je Srba patriota koji sui igraju i žive u Turskoj .Zato ne seri SRBUJ NA PRAZNO.

Name

Pozdrav iz Bosne

21.03.2018 07:28

Čestitamo nezavisnoj, suverenoj i međunarodno priznatoj državi Kosovo! Za tri godine punopravnoj članici UN-a. Svako dobro!

ODGOVORITE