Crna Gora bolja od Srbije, Svjetska liga daleko!

Vaterpolisti Srbije poraženi od Crne Gore u odlučujućem meču za plasman na završni turnir Svetske lige. Crna Gora protiv Rumunije može da overi plasman u Svetsku ligu.

Ostali sportovi 20.03.2018 | 19:45
Crna Gora bolja od Srbije, Svjetska liga daleko!
Srbija posle pet vezanih zlatnih medalja u Svetskoj ligi, vrlo verovatno, ove godine neće igrati na završnom turniru ovog takmičenja.

U odlučujućem meču preiminarne faze, Crna Gora je u novootvorenom bazenu u Podgorici pobedila Srbiju 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3).

Srbiji je bio dovoljan i poraz od dva gola (u prvom meču ove dve selekcije u Nišu bilo je 7:4 za Srbiju), ali je Draško Brguljan sa penala, pet sekundi pre kraja, doneo Crnoj Gori neophodnih tri gola razlike.

Pobeda će Crnogorcima biti dovoljna za plasman na završni turnir, ako u poslednjem meču savladaju Rumuniju u gostima (10. aprila) sa više od pet golova razlike.

Srbija je i dalje prvi u grupi sa tri boda više od Crne Gore, ali bila bi senzacija da Crnogorci ne trijumfuju u toj utakmici i tako potvrde plasman na finalni turnir Svetske lige.

Selekcija Crne Gore bolje je ušla u meč i brzo je stekla tri gola prednosti (5:2). Crnogorci su sredinom meča napravili seriju od 3-0 (od 5:4 na 8:4), ali je Srbija odgovorila i približila se na dva gola minusa (6:8).

U poslednjoj četvrtini, Srbija je golovima Stefana Mitrovića i Gavrila Subotića smanjila na gol zaostatka (8:9), ali je Crna Gora najpre iz kontre (Ukropina), a potom i sa peterca (Draško Brguljan) uspela da napravi nedostižnu prednost.

CRNA GORA: Dejan Lazović, Draško Brguljan 3, Bojan Banićević, Marko Petković, Đuro Radović, Dimitrije Kriještorac, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina 3, Aleksandar Ivović 2, Saša Mišić 2, Uroš Čučković 1, Vladan Spaić, Slaven Kandić.

SRBIJA: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić 2, Viktor Rašović, Gavril Subotić 1, Nebojša Toholj, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić 1, Đorđe Lazić 2, Mateja Asanović, Stefan Mitrović 1, Strahinja Rašović 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar