Senat odlučio: Gajanin rektor

Profesor Radoslav Gajanin izbran je na današnjoj sjednici Senata za rektora Univerziteta u Banjaluci.

Republika Srpska 20.03.2018 | 15:30
Senat odlučio: Gajanin rektor
Gajanin je izrazio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem svih 28 članova Senata koji su glasali za njegov izbor na ovu poziciju.

“Podrška članova akademske zajednice je i velika odgovornost jer smo u obavezi da ispunimo obećane aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada Univerziteta u naredne četiri godine”, rekao je Gajanin novinarima nakon sjednice Senata.

On je naveo da će se posebno raditi na poboljšanju uslova studiranja, kao i uslova stanovanja studenata.

“Radićemo na poboljšanju studijskih programa, kao i informacionog sistema Univerziteta, ali ćemo i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja na Univerzitetu”, naveo je Gajanin, koji je dosadašnji vršilac dužnosti rektora.

On je istakao da će Univerzitet dati sve od sebe da unaprijedi nastavni proces, međunarodnu saradnju, kao i saradnju sa privredom i preduzećima u Banjaluci i regionu.

“Insistiraćemo da se kroz izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju redefiniše odnos Univerziteta i organizacionih jedinica”, naglasio je Gajanin.

On kaže da će se raditi i na povećanju međunarodne vidljivosti banjalučkog Univerziteta, kao i prisutnosti publikacija u međunarodnim časopisima.

“Jedan od naših zahtjeva biće da se povećaju uslovi, odnosno kriterijumi za izbor u akademska zvanja”, rekao je Gajanin.

On je naveo da na banjalučkom Univerzitetu studira više od 20.000 studenata, dok je više od 1.300 zaposlenih.

Govoreći o ugledu Univerziteta, Gajanin je istakao da je rejting za nepune dvije godine porastao za 1.700 mjesta na Vebometriksovoj listi.

“Osim toga, permanentno bilježimo trend rasta publikovanja naučnih radova u međunarodno priznatim časopisima”, naglasio je Gajanin.

Radoslav Gajanin izabran je 10. novembra prošle godine na funkciju vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci, a prije toga je obavljao dužnost prorektora za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

20.03.2018 14:39

Zašto je Mataruga smjenjen? Zašto je Gajanin bolji od Mataruge?

ODGOVORITE
Name

Student

20.03.2018 15:05

I njega će za godinu dana katapultirati. Kako došao tako će i otići. Samo kad mu dođe onaj oćelaveli predsjednik studenata. Živi bili pa vidjeli. Politički rektori su kratkoživeći.

Name

re Sinny

20.03.2018 16:24

Zato što se neće buniti da Skrbić osnuje Medicinski univerzitet i postane rektor istog!!!

Name

Sin siti

20.03.2018 22:52

Kada je Skrbic postao dekan medicine i poceo po privatnim susretima jedan na jedan da siri svoju mrezu i namece svoje ideje poceo je kraj univerziteta u banjaluci. Taj ce izvuci zadnju marku iz svega i jos dugove ostaviti. Pogledajte klinicki centar i fond zdravstva!

Name

Dzosua

20.03.2018 14:47

Bravo. Sad nema problema da idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

Petyr Baelish

20.03.2018 14:59

Šta će ovaj poboljšati? Ima mentalitet pripadnika SSa.

ODGOVORITE
Name

Memaga

21.03.2018 07:28

Neizvjesno i napeto bi do samoga kraja. Na momente i dramatično, na granici incidenta. Ali, dobro se završi. Izabraše. Najviše zahvaljujući onom što sve zna, sve hoće, sve može, o svemu se pita, što o svemu sudi i presuđuje, bira i odabira. A njegov odabir se ne odbija. Mašala, mašala..

ODGOVORITE