"Promjena kapitena neće ugroziti atmosferu u ekipi!"

Srpski reprezentativci Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović smatraju da promena kapitena neće mnogo uticati na dešavanja u timu.  "Orlovi" o promeni kapitena: Neće biti promena! Mitrović i Tadić ističu da je atmosfera u reprezentaciji odlična, kao što je bila i pre i da je najvažnije nastaviti tamo gde se stalo u kvalifikacijama.

Fudbal 20.03.2018 | 17:00
"Promjena kapitena neće ugroziti atmosferu u ekipi!"
Reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Staroj Pazovi, kada je selektor Mladen Krstajić objavio da Branislav Ivanović više nije kapiten, već je ta uloga pripala Aleksandru Kolarovu.

Njegov zamenik biće Nemanja Matić.

"Atmosfera je super i promena neće uticati na nas, sve će biti isto. Mislim da neće biti posebnih promena", rekao je Dušan Tadić. 

Slično misli i Mitrović. 

"Saglasan sam sa Ducom, to je izbor selektora i mi moramo da poštujemo odluku. Bane i Koki su najveći autoriteti u svlačionici i ne bi trebalo ništa da se promeni. Danas smo odradili drugi trening i sve je ok", dodao je Mitrović. 

On je kazao da se ekipa dobro sprema za duel sa Marokom. 

"Iz svake utakmice može nešto novo da se izvuče. Značiće nam da se što bolje uigramo i popravimo taktičke detalje. Kada je reč o taktici, uvek ima prostora za napredak. Idemo na pobedu".

Reprezentacija Srbije jesenas je ostvarila veliki uspeh plasmanom na Mundijal u Rusiji, kao prvoplasirana u kvalifikacionoj grupi sa Republikom Irskom, Velsom i Austrijom.

"Orlovi" su izborili prvi odlazak na veliko takmičenje posle osam godina, ali su se nakon toga desile neke stvari koje bi se pre mogle očekivati u zemljama koje NEĆE učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvo je smenjen selektor Slavoljub Muslin, čije mesto je zauzeo njegov pomoćnik Mladen Krstajić, a novi šok usledio je po okupljanju nacionalnog tima za prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije.

Dugogodišnji kapiten Branislav Ivanović razrešen je te dužnosti, traka je dodeljena drugom veteranu, Aleksandru Kolarovu, čiji zamenik će biti Nemanja Matić.

Razlozi tog poteza za sada su nepoznati, ali igrači su na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi odavali utisak kao da nije u pitanju tema od naročitog značaja...

"To je izbor selektora i moramo da se složimo sa tim, da poštujemo odluku. Bane, Koki i Matić su najveća imena u našem timu. Ne verujem da će biti ikakvih promena. Danas smo imali drugi trening i svi smo koncentrisani samo na pripremu utakmica protiv Maroka i Nigerije, koje će nam pomoći da se uigramo i taktički napredujemo. Uvek ima mesta za napredak", izjavio je Aleksandar Mitrović.

Prvi centarfor "orlova" ove zime blista u timu Fulama, gde je došao na pozajmicu iz Njukasla.

"Nisam se plašio za status u reprezentaciji, mada je sada situacija mnogo bolja, pošto sam počeo redovno da igram u klubu. Svaki poziv u reprezentaciju gledam kao priliku za novo dokazivanje".

Dušan Tadić takođe ne očekuje da se "selidba" kapitenske trake odrazi na atmosferu i ono što igrači pružaju na terenu.

"Atmosfera u ekipi je super, kao i uvek. Neće to uticati na nas i neće biti nekih posebnih promena", naveo je ofanzivni vezni Sautemptona.

O ciljevima tokom ovog okupljanja...

"Radimo na tome da se dobro uigramo, da se zna ko šta radi. Verujem da ćemo i ubuduće imati dobar učinak. Najbitnije je da ekipa pobeđuje".

Mitrović je dodao da mu je drago što u reprezentaciji ima sve više igrača "zlatne" U-20 generacije sa SP u Novom Zelandu. Ovom prilikom su to Rajković, Veljković, Grujić, Gaćinović, Živković i Maksimović, a bio bi i Milinković-Savić da se nije povredio.

"Dosta igrača te generacije priključeno je 'A' timu. Neki su već svetske zvezde, poput Sergeja i sigurno je da mogu mnogo da pomognu. To su dobri i vredni igrači i drago mi je što su tu. Oni su budućnost reprezentacije, svi imaju velika očekivanja od njih".

Upitan šta očekuje od novog sistema igre, koji priprema selektor Krstajić, popularni Mitar je odgovorio da sa Tadićem iza sebe uvek može da računa na upotrebljive lopte.

"Ekipa je na prvom mestu, prioritet su pobede, a ja bih voleo da nastavim da dajem značajan doprinos. Sa Ducom je uvek lako igrati. On ima magiju u svojim nogama i na meni je samo da se dobro krećem".

Marko Dmitrović ove sezone je dobio mnogo komplimenata za partije u španskom Eibaru.

"Na papiru" je treći golman Srbije, iza Stojkovića i Rajkovića, ali Krstajić je rekao da svi, ne samo golmani, sada "kreću od nule".

"Svaki od igrača ima nadu da će se naći među putnicima na Svetsko prvenstvo. Na nama je da vredno radimo, a selektor će izabrati 23 imena".

Dmitrović je upitan kakav bi savet dao Mitroviću pred utakmicu protiv Kostarike na Mundijalu, s obzirom na to da je u Španiji mogao direktno da se uveri u kvalitete golmana Kejlora Navasa.

"Čim brani u Realu znači da je jedan od najboljih golmana na svetu, ali ja verujem u Mitra i sve naše napadače. Verujem da možemo da damo gol Kostariki. Samo treba da gledamo sebe i koncentrišemo se na našu igru", izjavio je Dmitrović.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar