Posebna utakmica za Feldina i gostovanje bez tereta!

Utakmica koja sama po sebi nosi veliko fizičko opterećenje, iako rezultat nije u prvom planu. To, naravno, ne znači da je pobeda unapred prepuštena takmacu, ali svima je jasno da su Crvenoj zvezdi Jadranska liga i polufinalna serija sa Mornarom prioritet.

Košarka 20.03.2018 | 17:45
Posebna utakmica za Feldina i gostovanje bez tereta!
Samo jutro posle novog ubedljivog izdanja i rastavljanja Mornara na sitne delove košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Atinu, gde ih večeras očekuje evroligaško gostovanje Panatinaikosu u OAKA areni.

Utakmica koja sama po sebi nosi veliko fizičko opterećenje, iako rezultat nije u prvom planu. To, naravno, ne znači da je pobeda unapred prepuštena takmacu, ali svima je jasno da su Crvenoj zvezdi Jadranska liga i polufinalna serija sa Mornarom prioritet. Mada teorija i dalje igra određenu ulogu, poraz u Atini i eventualna pobeda Makabija ili Baskonije definitivno će staviti tačku na Zvezdine četvrtfinalne snove.

Nisu oni ni sada, budimo iskreni, realnost, ali Crvena zvezda i u elitnom takmičenju i dalje ima razloga da igra najbolje što zna i bude ona prava. Pre svega finansijske, zatim moralne, onda i interne - jer pobeda nad grčkim velikanom svakako nosi mnogo više od samo dva boda u tefteru. Daje možda i najjaču potvrdu da Crvena zvezda u vrhunskoj formi dočekuje najvažniji deo sezone i da je zaista spremna za silovitu odbranu trona. Niko, opet, ne tvrdi suprotno u slučaju poraza u Atini, ali jasno je svima koliko bi pobeda u Atini bila značajna.

Dušan Alimpijević u dom ljutog protivnika dolazi sa oslabljenim sastavom. Nemanja Dangubić kao jedna od ključnih odbrambenih karika i Pero Antić sa neizmernim iskustvom u najvećim mečevima i Zvezdin komandant neće moći da pomognu saigračima u pohodu na Atinu. Za prvog je sezona verovatno završena zbog povrede kolena, drugi je ostao u Beogradu iz predostrožnosti kako bi se spremio za gostovanje u Baru. Zato će svetla pozornice biti uperena ka Džejmsu Feldinu, za koga će ovo biti utakmica s mnogo emocija. Prvi put gostuje u dvorani gde je uzeo grčku titulu i dva domaća kupa, tamo gde je svoje ime vratio na evroligašku mapu.

Panatinaikos u meč sa sve boljom Crvenom zvezdom ulazi posle važnog trijumfa u Malagi, gde je zakrpila sve rupe i sprečila da zeleni brod dalje tone na tabeli Evrolige. Posle tri uzastopna poraza, odnosno četiri u minulih pet kola, igračima Ćavija Paskvala je dobra igra u dvorani Martin Karpena bila od krucijalnog značaja, pošto je sada jurnjava za četvrtim mestom i dalje aktuelna.

Što je još važnije, Zeleni po svaku cenu žele da nastave pomalo nestvarnu seriju rezultata na domaćem terenu, gde je ove sezone u četiri kvartala igre uspeo da slavi samo moskovski CSKA! Pored Armejaca, zadovoljni su kući otišli jedino još košarkaši Olimpijakosa, u pravom košarkaškom dvoboju gradskih suparnika.

Panatinaikos je protiv Unikahe u Malagi pokazao ozbiljnost najvišeg stepena kada je za samo devet minuta okrenuo četrnaest poena zaostatka i došao do osam poena viška. Ofanzivni arsenal Kej Si Riversa i lucidnost Nika Kalatesa razorili su Unikahu, a podsetili smo se i da Panatinaikos zaista ima širok napadački i defanzivni spektar kojim ume da razbije svakog protivnika. Ne treba ni podsećati na trojke Lukasa Lekavičijusa iz drugog plana, brzopoteznog Krisa Singltona, sve boljeg povratnika Majka Džejmsa i na čistu silu u oba reketa - Džejmsa Gista.

Dobra vest za Ćavija Paskvala je da će ekipa biti dodatno pojačana oporavljenim šuterima Metom Lodžeskim i Nikosom Papasom, zbog čega će Zvezdina odbrana biti na još značajnijem testu. Markus Denmon i dalje neće biti u sastavu zbog povrede lista i verovatno će biti izostavljen i sa gostovanja Makabiju u četvrtak.

Zvezdin cilj u Atini je jasan - odigrati dobru utakmicu i ostati na talasu dobrih vibracija pred utakmice s Fenerbahčeom u poslednjoj ovosezonskoj sedmici duplog programa, a onda i najvažnije gostovanje Mornaru u Baru. Poraz ne bi trebalo mnogo toga da promeni, dok bi trijumf bio veliki kao cela Atina. Igrači Zvezde samo ne smeju sebi da navuku pritisak, već da izađu i odigraju onako kako znaju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar