EK - najava 1/2-finala: Saša, čekam te u finalu!

Lokomotiva na Ređo Emiliju, Bajern gostuje Darušafaki u polufinalu Evrokupa.

Košarka 20.03.2018 | 10:15
EK - najava 1/2-finala: Saša, čekam te u finalu!
Dva čuvena srpska "ćelavca" jure finale Evrokupa! Tako bi u najkraćem i uz dozu humora koja ne isključuje poštovanje, moglo da se opiše ono što nas čeka u polufinalnim serijama drugog po kvalitetu kontinentalnog klupskog takmičenja.

Kao i u četvrtfinalu, dueli Darušafaka - Bajern, odnosno Lokomotiva - Ređo Emilija igraju se na dve pobede, a prednost domaćeg terena imaće turski i ruski klub.

I Bajern trenera Aleksandra Đorđevića i Darušafaka, koju s klupe predvodi Dejvid Blat, pre početka sezone bili su svrstavani među glavne favorite za osvajanje trofeja i plasman u Evroligu sledeće sezone. Popularna Dačka je takmičenje u grupi u prvoj fazi završila sa učinkom 8-2, dok je Bajern takođe bio prvi u grupi sa 9-1. Dalje, obe ekipe imale su identičan učinak od 5-1 u Top 16. Kada je u pitanju četvrtfinale, tu je Darušafaka prošla lagano, u samo dve utakmice eliminisala je podgoričku Budućnost, dok je Đorđevićeva ekipa morala da igra tri utakmice protiv ruskog Uniksa. Nije bilo greške kod Bajerna i prednosti domaćeg terena u toj seriji. Upravo bi taj domaći teren trebalo da bude plus na strani Darušafake u polufinalu. U dosadašnjem toku sezone Bajern je dobio svih 10 mečeva na svom terenu u Evrokupu, a na strani ima učinak 6-3.

Drugi srpski trenerski "ćelavac" Saša Obradović i njegova Lokomotiva trebalo bi da ima nešto lakši posao protiv italijanske Ređo Emilije. Lokomotiva je jedini tim koji još nema poraz u Evrokupu ove sezone. Ono po čemu je Obradovićeva ekipa takođe specifična je igra u odbrani koja je na granici fanatizma. Lokomotiva prosečno u Evrokupu prima samo 68,8 poena, njamanje u ovom takmičenju. I Ređo Emilija je odlična u ovom segmentu igre, prosečno je dozvoljavala rivalima 75 poena po utakmici. Iz tako jakih defanziva kao posledica su došli i podaci o broju izgubljenih lopti koje imaju rivali Lokomotive (14,7 po meču) i Ređo Emilije (13,8). Inače, ruskoj ekipi ovo će biti treće polufinale Evrokupa u klupskoj istoriji, dok se Italijani prvi put nalaze u ovoj fazi takmičenja.

Revanš mečevi su na programu u petak, a eventualne majstorice biće na programu 28. marta.

EVROKUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
17.30: Lokomotiva Kubanj - Ređo Emilija 
18.45: Darušafaka - Bajern 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press / Bayern Munich

Komentari / 0

Ostavite komentar