EP - Obradović pred Švedsku: Naš kvalitet je nesporan!

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović kaže da protiv Švedske u Nišu očekuje "meč na jednu loptu".

Ostali sportovi 21.03.2018 | 09:30
EP - Obradović pred Švedsku: Naš kvalitet je nesporan!
"Očekujemo dobar i kvalitetan rukomet u Nišu i u Švedskoj. Prva dobra stvar je da su devojke zdrave i spremne. Nemamo nikakvih problema, a na nama je da odgovorimo na zahteve koje reprezentacija traži. To je dosta trčanja, posebno protiv ekipe kakva je Švedska, tehnički i fizički pripremljene. Ako ne primimo lake golove iz kontri, sigurno je da ćemo nastaviti gde smo stali u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj", rekao je Obradović, a prenosi sajt RSS.

Obradović veruje u kvalitet svojih izabranica u duelu sa četvrtoplasiranom selekcijom sa prošlog Svetskog prvenstva.

"Naš kvalitet je nesporan. Očekujem utakmice na jednu, dve lopte. Kroz dva dana priprema i video dočaraćemo devojkama kvalitete rivalki kako bismo im parirali na pravi način. Nadam se najboljem".

Iskusna rukometašica Andrea Lekić uverena je u dobru partiju reprezentacije Srbije.

"Pred nama su dve teške utakmice koje će odlučiti o prvom mestu i lakšem žrebu za Evropsko prvenstvo. Poslednja tri meča smo odigrali nerešeno, očekujem isti rasplet i u ova dva meča. Drago mi je da igramo u Nišu, koji je rukometni grad gde čekamo dobru podršku. Moramo da budemo što efikasnije i preciznije u napadu, kako bismo uspele da sprečimo njihovu kontru i polukontru", kaže Lekić.

Utakmica 3. kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope Srbija - Švedska igra se u sredu u niškoj hali Čair sa početkom u 18 sati, dok je u duel u Ševdeu u subotu u 16 sati.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar