Zelenika: "Čović je zločinac"

-Prikazuju sebe kao jedine istinske spasitelje hrvatskog naroda, i nastavljaju svoj zločin prema narodu. A prevara koja je učinjena prema braniteljima, ta prevara je teža i gora od pljačke Koksara, Željezara, Sokola, i inih firmi . . ! A ja još uvijek nisam u stanju procijeniti da li je, kad je naš narod u pitanju, za „dragog vođu“ odgovoran kršćanski, katolički odgoj koji osim jednog Boga u svojoj percepciji podrazumijeva jedan narod, jednu stranku, jednog vođu, ili je to posljedica traumatične prošlosti, jednoumlja, jednopartijskog sistema i strah od Zenice, Foče, Lepoglave ili možda Golog otoka!?, izjavila je poslanica HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika.

Bosna i Hercegovina 20.03.2018 | 07:58
Zelenika: "Čović je zločinac"
Ovih dana bh. medije obišla je vijest kako je zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika za vrijeme posjete dijaspori u Torontu pokazala svoje vokalne sposobnosti, otpjevavši numeru "Moja Hercegovina" Mate Bulića . No, to je potpuno u drugi plan stavilo dosta otvoreni i oštri govor kojeg je u Kanadi održala Zelenika.

U govoru je, između ostalog, iznijela podatak da je samo u 2017. godini iz BiH iselio 11371 Hrvat te da se poređenjem sa 2012. ili 2013. godinom, dolazi do više nego alarmantnog podatka - radi se o porastu od više od 300 odsto, baš u periodu kada funkciju hrvatskog člana Predsjedništva obavlja Dragan Čović. 
 
- Želimo graditi državu visoke evropske demokratije, gdje nacionalno nije apriori nacionalističko. Zemlju jravnopravnih Srba, Bošnjaka i Hrvata, zemlju u kojoj su ostali drugačiji samo po tome što nisu iz reda ova tri naroda, a po pravima i zakonu i pred zakonom da smo svi jednaki. Zemlju u kojoj će jednako lijepo biti Hrvat i u Posavini, i u srednjoj Bosni, i u Hercegovini, naravno taj osjećaj moraju imati i druga dva naroda. Želim graditi državu u kojoj će na tri zaposlena biti jedan penzioner, kazala je između ostalog  Zelenika.
 
Ona je istaknula i da je dobrovoljav i veteran Domovinskog rata, te liječnica na prvoj liniji u gradu Mostaru.
 
-Rat i moje sudjelovanje u njemu vezano je samo za jednu želju, a ona je ‘ostati svoj na svome, izboriti bolje sutra sebi, svom djetetu i našoj djeci!’ U kojoj mjeri smo rat dobili mogli bismo raspravljati, ali sam sigurna da ga nismo niti izgubili. Međutim, kao liječnica u ono poratno vrijeme shvatila sam da sve one viruse i klice koje su proizvele rat, nismo uništili, mutirali su i evoluirali. Od komunista su postali čelnici HDZ-a, SDA-a, SDS-a, a od Jugoslavena su postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci, po potrebi Ustaše, Četnici i Džihadisti ili vam po onoj narodnoj “vuk dlaku mijenja, a ćud nikako”, ostali su, u stvari, tatini sinovi! Sinovi onih koje ste poznavali i koji su vas progonili i koji su svoje naraštaje naučili da sve treba biti veliko kao ideologija komunizma i strašno kao UDBA. Zato oni i danas u 21. stoljeću, 23 godine iza rata, sve odluke donose u svojim komitetima i blindiranim automobilima, poručila je Zelenika i nastavila u oštrom tonu prema Čoviću:
 
- Ja svakako nisam sudac ni vremenima ni ljudima, pa samo Boga molim da analitičari i istoričari ne podlegnu dnevno-političkim potrebama vladajućih, pa ne zaborave napisati koje je sve partijske knjižice posjedovao Dragan Čović i kada je postao član HDZ-a BiH. Odaću vam tajnu. 1996. godine se sjetio da je Hrvat!, kazala je Zelenika dodavši da su ‘ranih devedesetih on i njegov prijatelj i kum Miro Ćorić, za vrijeme rata austrijski konobar, kamenovali autobuse koji su ispred stranke HDZ-a išli na skupove u Ramu i sarajevsku Skenderiju, kada su postavljani temelji HDZ-a. U to vrijeme su knjižicu Saveza komunista zamijenili onom UJDI-ja /Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu čiji je osnivač i dopredsjednik te 92. godine glavom i bradom bio Dragan Čović, onaj isti koji vam se uz domoljubne pjesme predstavlja naj Hrvatom.

Ona je naglasila da su pomenuti promijenili jedino retoriku, ali ne i uvjerenja, a sve u svrhu lične moći i enormnog bogaćenja.

-Prikazuju sebe kao jedine istinske spasitelje hrvatskog naroda, i nastavljaju svoj zločin prema narodu. A prevara koja je učinjena prema braniteljima, ta prevara je teža i gora od pljačke Koksara, Željezara, Sokola, i inih firmi ..! A ja još uvijek nisam u stanju procijeniti da li je, kad je naš narod u pitanju, za „dragog vođu“ odgovoran hršćanski, katolički odgoj koji osim jednog Boga u svojoj percepciji podrazumijeva jedan narod, jednu stranku, jednog vođu, ili je to posljedica traumatične prošlosti, jednoumlja, jednopartijskog sistema i strah od Zenice, Foče, Lepoglave ili možda Golog otoka!?, izjavila je Zelenika.

(Vijesti)
 

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

modriča

20.03.2018 07:09

I Čoviću se crno piše, odoše glasači u bolji život.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR

20.03.2018 08:42

I DODIK JE ZLOČINAC! (EKONOMSKI)!!!!!!

Name

STD

20.03.2018 08:49

BRAVO I POŠTOVANJE UVAŽENA GOSPOĐO!!! SVAKI NAROD U BIH IMA SVOG ČOVIĆA.

Name

Kad ce behar u Mostaru

20.03.2018 07:13

Hajde da i ovo cujemo,(procitamo) udario Hrvat iz Hercegovine na Covica,a nije Slavo Kukic.Pozitivna vijest!

ODGOVORITE
Name

re

20.03.2018 08:36

Akcizasica koja podrza akcize svojim glasom,i spasi lopove a narod osiromasi jos vise.Pa sad maglu prodaje,Tacno je sve rekla ali ga podrzava,laze narod.Zasto je podrzala akcize ?Ista je ko i on.

Name

Amar

20.03.2018 09:17

Podrzala je akcize da sto vise oteza zivot obicnom narodu,to su ekonomske ubice i cilj im je potpuno razaranje i osiromasenje.Ko moze nek polaze za vozaca C i E i D ili nek ide na kratki kurs za varioca i obavezno uci Njemacki jezik .To je jedini spas za sve nas.

Name

Zna

20.03.2018 09:33

To citava ercegovina za sokolovog grobara,al za zlocince finansijskog kraha drzave nema pravnog lijeka...osim da se sami obese...Pito bi im clanive uze obitelji ovih uhljupa kako je zivit pored lopova u kuci i spavat pored njega,ako uopste spavate.Strah da ce zorom pozvoniti azrail je jebena,a onda familijarna bruka i kazan narodni sa corbom teta Zilke i to ako masa gladnih dopusti...

Name

Baš zabrinuta

20.03.2018 07:15

Glas ove žene je prevladao u parlamentarnoj skupštini BiH da bude povećane akcize na naftu i naftne derivate a ona je kao zabrinuta za veliki odlazak hrvata iz Hercegovine.

ODGOVORITE
Name

модричанин

20.03.2018 08:18

Сад пере савјест.

Name

Akcize

20.03.2018 09:04

To je kalaštura kao i svi ostali koji su glasali za akcize. Sećamo se tvoje presudne ruke, koju si nam svima zvuka u dzep.

Name

lujka

20.03.2018 07:18

Nemaš ti dušo nikakvo moralno pravo da spočitavaš bilo kome, bilo šta! Ti si ta koja je stavila omču ovom narodu onog dana kad si ruku podigla za akcize. U mišiju rupu se sakrij!

ODGOVORITE
Name

Ista bagra

20.03.2018 12:35

Zajedno sa SNSD si glasala za akcize i ne pravdaj se sad.Poslusala vodju svoga i pomogla lopurdama da gule sirotinju a kad odu vani onda dijaspori udaraju masne priče.

Name

Ante

20.03.2018 07:20

Stvarno me zanima imajuli ovi prestavnici kao hrvatskog naroda imalo mozga pa znasli ti uopste sta pricas i procitasli opste svoju izjavu.

ODGOVORITE
Name

Па

20.03.2018 09:19

То и ја хдједох да питам. Ова се излупета више него ја на порталу а ништа не рече паметно. Има ли неко да ово до сад није знао? Наравно да нема.

Name

Hare

20.03.2018 07:31

Čović je licemjer koji bi rođenu mater prodo za fotelju.

ODGOVORITE
Name

Re:Hare

20.03.2018 12:38

Ni je ba nebi mater valjda svoju.Inace oni se jarane boje zatvora ko zmije,ja bi in malo tržno i pohapsio da vidiš jaukanja i plakanja.A i sapun bi hin dao da ponesu.

Name

Иста превара

20.03.2018 07:32

Што је Човић код Хрвата, то је Додик код Срба!

ODGOVORITE
Name

Mentor

20.03.2018 10:41

Istog nalogodavca imaju, isti centar moći slušaju!

Name

smiljan

20.03.2018 13:32

Slažem se. Čović =Dodik.

Name

BL

20.03.2018 07:41

Kandiduj se za clana predsjednistva,dobijas sigurno,Covic je 0.

ODGOVORITE
Name

Gospođo Zelenika

20.03.2018 07:51

Da je više Zelenikaa ne bi bilo ovih degenerika tj.Izetbegovića, Čovića, Dodika i drugih.

ODGOVORITE
Name

Мрачајски прото

20.03.2018 07:58

Свака ти част Зеленика. Нису за ово криви само политичари превртани и професионални лопови, исту кривицу имају и они уплашени гласачи ткз. патриоте, који само гледају у туђу авлију а не виде исту несрећу у сопственој.

ODGOVORITE
Name

Re;

20.03.2018 12:30

Bez obzira na sve, ali sve sto je kazala je istina.Ako nešto nije tačno ajde da pročitamo.Taj Covic njegov brat Dodik i rodjo im Izetbegovic uništili su Bosnu i Hercegovinu više od rata poslednjeg.Kradja i bogaćenje odabranih tj. njihovih traje odkad i njih trojica.I idu izbori opet i oni su tu opet nema šanse da odustanu jer pokradeno je mnogo i sad to treba nekako zamazati.Zatvor je za njih sve trojicu mila majka,šta su nam stvorili.

Name

Crvenac

21.03.2018 05:41

Ovo bas neka velika lujka....

ODGOVORITE