Roma mjerka Gaćinovića, pola novca ide Apolonu!

Podsetimo, Žoze Murinjo je gledao srpskog reprezentativca u Frankfurtu.

Fudbal 21.03.2018 | 13:00
Roma mjerka Gaćinovića, pola novca ide Apolonu!
Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović nalazi se radaru skauta Rome, tvrde mediji iz Frankfurta, pozivajući se na informacije sa Čizme. 

Gaćinović se nedavno vratio na teren posle povrede skočnog zgloba, ali Niko Kovač mu još ne ukazuje poverenje kakvo je imao u prvom delu sezone. Kako se navodi, to ne sprečava skaute iz Rima da na većem uzorku isprate napredak srpskog ofanzivca i svoje mišljenje prenesu Euzebiju di Frančesku. 

Dobro obavešteni izvori tvrde da je cena hitronogog Gaćinovića oko 5.000.000 evra, a ono što je posebno zanimljivo u slučaju jednog od kandidata selektora Mladena Krstajića za put u Rusiju jeste da će Ajntraht polovinu obeštećenja morati da uplati na račun kiparskog Apolona. Zašto? Priča vuče korene iz 2015. godine, kada je Gaćinović prelazio u Ajntraht. O tome je pisao ugledni nemački list Špigl, vodeći se informacijama sa sajta Football Leaks. Tada je objavljeno da je pre sedam dana potpisivanja ugovora sa Ajntrahtom Gaćinović prvo parafirao četvorogodišnji ugovor sa Apolonom, za koji je Vojvodina dobila 1.250.000 evra na račun jedne privatne banke u Švajcarskoj. Isti novac Apolon je kasnije naplatio od Ajntrahta, s tim da je tada dogovoreno da u kiparski klub bude uplaćeno i 50 odsto od narednog transfera. Ono što je takođe dogovoreno jeste da Ajntraht ne može da proda Gaćinovića za sumu manju od 2.500.000 evra, bez saglasnosti Apolona. 

Podsetimo, Gaćinovića je u oktobru prošle godine lično gledao Žoze Murinjo, što su kasnije potvrdili i brojni engleski mediji. U međuvremenu je otkriveno da na Gaćinovića motre i skauti Bajerna, Šalkea, Dortmunda, ali i Arsenala. Ali, sve dosad nije bilo ozbiljnijeg interesovanja. 

Što se Gaćinovićeve cene tiče, sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić nedavno je otkrio da će ista biti "kreirana u skladu sa tržištem u 2018. godini". Na vrhu liste najskupljih prodaja Ajntrahta i dalje je Kevin Trap, koji je jula 2015. prodat Pari Sen Žermenu za 9.500.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar