Rok je prošao, a odgovora nema!

Prije 17 dana održana je tematska sjednica Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost Odbor je više od dva sata saslušavao resornog ministra Zlatana Klokića. Dogovor je bio da ministar za petnaest dana dostavi poslanicima odgovor na nekoliko pitanja.

Republika Srpska 19.03.2018 | 19:29
Rok je prošao, a odgovora nema!
Rok je prošao – dogovor nije ispoštovan. Ministar Zlatan Klokić Odboru za evropske integracije nije dostavio odgovore na pitanja koliko je Vlada do sada potrošila novca na svako od 8 Predstavništava po svijetu. Tačne brojke utrošenih sredstava za lobiranje i dalje se kriju.

''Zašto'' - pitanje je na koje ni danas nije bilo odgovora iz Ministarstva koje vodi Zlatan Klokić. Pojedini ministri u Vladi Srpske i više nego iznenađeni pitanjima o radu Kancelarija po svijetu i efektima  lobističkih kuća.

''Nisam odgovoran za to'' – odgovorio je na pitanje novinara BN televizije ministar Dane Malešević.

Oni koji su odgovorni - ćute. Predsjednik Odbora za evropske integracije daće ministru još nekoliko dana da odgovori na pitanja. Dok javnost ne dobije tačne cifre,  ako ih uopšte i dobije,  opozicija raspolaže podatkom da je za 10 godina potrošeno 18 miliona maraka za lobiranje.

''Očekujem da će ovih dana doći odgovor i da će ministar ispuniti obećanje koje je dao na sjednici kako bismo izašli iz ove situacije i  da pokažemo da se mora transaprentno raditi u RS jer građani zaslužuju odgovor na pitanje gdje ide njihov novac'', rekao je predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju u NS RS Branislav Borenović.

Poslanici SNSD-a koji su i članovi Odbora za evropske integracije tvrde da nije bilo kvoruma za održavanje tematske sjednice. Zaključci ne postoje.

''Na kraju to što su predsjednik Odbora za evropske integracije i ministar dogovarali i jedan drugom obećavali to su isto tako mogli i na kafi dogovoriti i obećati jedan drugom, pa onda da dostave ta pitanja i te odgovore. Nemam komentar na održavanje tematske sjednice bez prisustva svih članova'', kaže za BN televiziju SNSD-ov poslanik i član Odbora za evrospke integracije Vanja Bajić.

Cijela priča o trošenju novca na Predstavništva i lobističke kuće nosi oznaku tajnosti. Opozicija tvrdi da Srpska plaća osam lobističkih kuća u Americi i da su pare uzalud i na sumnjiv način potrošene.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Samo

19.03.2018 20:44

Bi u cuzi propjevao i priznao gdje su narodne pare , ne samo on , nego i mnogi drugi njemu slicni tipovi !

ODGOVORITE
Name

Xy

20.03.2018 07:06

Ko je uopšte ovaj ministar, čime je zaslužio da bude u toj fotelji,šta je po struci ,šta zna da radi...ON ĆE NAS U EVROPU ODVESTI ???

Name

popara

19.03.2018 22:25

Vidi mu se na faci da je poceo lagati od kako je progovorio.

ODGOVORITE
Name

Vitez Istine

20.03.2018 07:13

Zlatan Klokic je jedino uspio da zaposli oko 50tak novih ljudi u ministarstvo....od klinaca koji su mu pomocnici do silikonskih dama koje nista ne rade nego samo putuju po svijetu. Covjek koji je pored Tegeltije doveo najvise svojih ljudi,da su barem strucnjaci nego sve same ljubavnice i tatini sinovi.

ODGOVORITE