Kitarović je prva čestitala Putinu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, kako javlja HINA, prva zapadna državnica koja je čestitala izbornu pobjedu Vladimiru Putinu i poručila mu da je za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uslovi i perspektiva.

Region 19.03.2018 | 18:29
Kitarović je prva čestitala Putinu
Pozivajući se na BBC i agenciju France Press, HINA prenosi da ruskom predsjedniku, do sada, nije stigla nijedna čestitka sa Zapada, te da su mu do sada čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venecuele i Srbije.
 
Grabar-Kitarović u čestitki Putinu kaže da joj je „posebno zadovoljstvo da u ime državljana Republike Hrvatske i u lično” čestita na pobjedi na predsjedničkim izborima.
 
„Za unaprijeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne istorijske veze, postoje dobri uslovi i dobra perspektiva”, piše hrvatska predsjednica, uvjerena da će oni biti iskorišteni za „ostvarivanje plodonosne saradnje u cijelom nizu područja” važnih za dobrobit građana dviju država.
 
Predsjednica Kitarović se posebno osvrnula na privrednu saradnju Hrvatske i Rusije istakavši da za to postoji snažan potencijal za njeno dalje jačanje.
 
Inače, Grabar-Kitarović, koja je prošle godine bila u zvaničnoj poseti Rusiji, izrazila nadu da će i Putin u bliskoj budućnosti doputovati u uzvratnu posjetu Hrvatskoj.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dire Straits

19.03.2018 17:47

Strahovito lijepa žena. Zrela, zgodna, simpatična. Svake pohvale.

ODGOVORITE
Name

I Ja Bi,

19.03.2018 18:19

Cestitao ,ukoliko mi odpisu "milijardu usa dolars.

Name

Nikola

19.03.2018 17:59

Nemoguce da je to Tudjmanovka uradila prije Dodika!? To nije tačno,ja mislim da je Putun kada je pobijedio prvo pozvao Dodika i rekao "Mile,možes da mi čestitaš,pobijedio sam"! RTRS zna za ovo ali im Mile rekao da jos uvijek ne objavljuju nego da se to čuva za izbornu tisinu pred oktobarske izbore!?

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.03.2018 18:40

Republika Srpska ne pripada zapadnim zemljama.

Name

Dire Straits

19.03.2018 18:58

A, koji zemljama to pripada Republika Srpska Nikola?

Name

East-West

19.03.2018 21:11

Ha ha ha. Čuj bivša YU republika a sad banana drżavica Croatija je iznenada postala Zapad!!! Da li je moguće? Zapad ovdje nadomak Banjaluke a za Zapad sav Balkan je jugoistočna evropa. Čuj Hrvatska postala Zapad! Hahahaha

ODGOVORITE