''Delfini'' su spremni za spektakl u Podgorici!

Veliki obračun Crne Gore i Srbije u Svetskoj ligi na programu je večeras.  "Delfini" ili "ajkule" na turniru Svetske lige.  Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak uveče u Podgorici igra odlučujući meč protiv Crne Gore za plasman na zavrpni turnir Svetske lige. Savić: "Ko kaže da smo oslabljeni?"

Ostali sportovi 20.03.2018 | 13:30
''Delfini'' su spremni za spektakl u Podgorici!
Podgorica će večeras, 20. marta, biti domaćin vaterpolo spektakla – na novom zatvorenom bazenu SC "Morača" sastaće se reprezentacije Crne Gore i Srbije u okviru 5. kola grupe A preliminarnog dela Svetske lige. Suvišno je govoriti o rivalitetu dve selekcije, a taj meč odlučiće koja će se reprezentacija plasirati na završni turnir takmičenja, navodi se na vaterpolo stranici crnogorskog saveza.

Selektor Crne Gore, Vladimir Gojković kazao je da je to utakmica koja uvek izaziva veliku pažnju.

"Obe selekcije žele plasman na finalni turnir, mi ćemo tražiti prolaz dalje kroz tu utakmicu. Nema pravo niko da kaže da je bolji od Srbije, ali igramo pred svojim najvijačima. Cilj nam je da dođemo do pobede. Tako ćemo se postaviti i sutra. Srbiji nedostaje nekoliko igrača koji su izneli teret poslednjih godina, koji su nosili igru. Igraju momci koji su nosioci igre u evroligaškim ekipama i zaslužuju respekt. Probaćemo da igramo sa izuzetnom odbranom, to je cilj i iz toga sve dolazi lakše. Tako se postavljamo i tako radimo, hoćemo li to uspeti u utakmici, nadam se da hoćemo", kazao je Gojković.

Crna Gora je na startu takmičenja poražena od Srbije u Nišu 7:4, dok je u drugom kolu bila bolja od Rumunije 13:2. Srbija je dobila i oba duela sa Rumunijom 12:3 i 14:7. Kapiten Draško Brguljan kazao je da će to biti pravi derbi, navodeći da dolazi ekipa koja je godinama najbolja u svetu.

"Dolazi u sastavu koji je nešto promenjen, ali Srbija u kojem god sastavu da bude ide na najveći plasman. Očekuje nas teška utakmica. Želimo na završni turnir, kao i Srbija, time utakmica dobija još više na značaju", kazao je Brguljan.

Selektor Srbije, Dejan Savić očekuje sjajan meč na novom bazenu SC "Morača".

"Taj turnir, zbog blizine Evropskog prvenstva, može da se iskoristi i za pripremu za najbitnije takmičenje ove sezone. Očekujem ozbiljan i dobar vaterpolo, dve ekipe koje se dobro poznaju. Uživaće, ne samo igrači i treneri, već i gledaoci. Nema favorita, obe selekcije žele pobedu, tu nije pitanje domaćeg terena već trenutnog pripremnog momenta. Motiva neće faliti jer to su šampioni i njima ne treba motivacija", rekao je Savić.

On je negirao da je Srbija došla u oslabljenom sastavu, navodeći da uvek igra u najjačem sastavu.

Prema rečima srpskog reprezentativca Nikole Jakšića, obe selekcije daće svoj maksimum.

"Mi ćemo dati sve od sebe, pa neka pobedi bolji",rekao je Jakšić.

Podgorica će u utorak 20. marta od 18 časova biti domaćin vaterpolo spektakla - na novom zatvorenom bazenu SC "Morača" sastaće se reprezentacije Crne Gore i Srbije u okviru 5. kola grupe A preliminarnog dela Svetske lige.

Suvišno je govoriti o rivalitetu dve selekcije, a taj meč odlučiće koja će se reprezentacija plasirati na završni turnir takmičenja.

Selektor Srbije, Dejan Savić očekuje sjajan meč na novom bazenu SC "Morača".

"Taj turnir, zbog blizine Evropskog prvenstva, može da se iskoristi i za pripremu za najbitnije takmičenje ove sezone. Očekujem ozbiljan i dobar vaterpolo, dve ekipe koje se dobro poznaju. Uživaće, ne samo igrači i treneri, već i gledaoci. Nema favorita, obe selekcije žele pobedu, tu nije pitanje domaćeg terena već trenutnog pripremnog momenta. Motiva neće faliti jer to su šampioni i njima ne treba motivacija", rekao je Savić na konferenciji za novinare u Podgorici.

U tomu Srbije nema nekolicine najiskusnijih, poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića... ali i u postojećem sastavu ima igrača sa zavidinim reprezentativnim stažom i igrača koji su trijumfovali na najvećim svetskim takmičenjima.

Na upravo tu konstataciju da je Srbija došla u oslabljenom sastavu, Savić je odgovorio da Srbija "uvek igra u najjačem sastavu".

Sa prvobitnog spiska koji je Savić odredio za meč protiv Crne Gore otpao je centar Nemanja Ubović, koji se u međuvremenu povredio (prst mu je napukao na tri mesta).

Srbiji je dovoljan i poraz od dva gola razlike. Naša selekcija ima tri pobede, Crna Gora jedan poraz, dok je Rumunija sve mečeve izgubila. U prvom susretu Srbija je u Nišu pobedila Crnu Goru 7:4.

Selektor Crne Gore, Vladimir Gojković rekao je da je ove utakmice uvek izazivaju pažnju.

"Niko nema pravo da kaže da je bolji od Srbije, ali igramo pred svojim najvijačima. Cilj nam je da dođemo do pobede. Tako ćemo se postaviti i sutra. Srbiji nedostaje nekoliko igrača koji su izneli teret poslednjih godina, koji su nosili igru. Igraju momci koji su nosioci igre u evroligaškim ekipama i zaslužuju respekt. Probaćemo da igramo sa izuzetnom odbranom, to je cilj i iz toga sve dolazi lakše. Tako se postavljamo i tako radimo, hoćemo li to uspeti u utakmici, nadam se da hoćemo", rekao  je Gojković.

Kapiten crnogorske ekipe Draško Brguljan veruje da će to biti pravi derbi, navodeći da dolazi ekipa koja je godinama najbolja u svetu.

"Srbija dolazi u ssstavu koji je nešto promenjen, ali u kojem god sastavu da bude ona uvek ide na najveći plasman. Očekuje nas teška utakmica. Želimo na završni turnir, kao i Srbija, time utakmica dobija još više na značaju", dodao je Brguljan.

Srbija je do sada čak 11. puta osvajala Svetsku ligu: 

Beograd 2005. 

Atina 2006. 

Berlin 2007. 

Đenova 2008. 

Niš 2010. 

Firenca 2011. 

Čeljabinsk 2013. 

Dubai 2014. 

Bergamo 2015. 

Huejdžou 2016. 

Ruza 2017.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar