Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo izglasala je danas nepovjerenje Vladi KS na čelu s premijerom Elmedinom Konakovićem. Za smjenu je glasalo 20 poslanika.

Bosna i Hercegovina 19.03.2018 | 16:59
Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo
U prijedlogu za smjenu navedeno je da premijer Konaković, kojeg je predložio Klub SDA za funkciju premijera KS, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini.

Konaković je krajem januara podnio ostavku na sve funkcije u SDA (potpredsjednik KO SDA Sarajevo i član Izvršnog odbora SDA Opštinske organizacije Centar), a potom i napustio stranku, osnovavši novu.

"Vidio sam besmislenost koncepta politike danas, a ostalo mi je da vidim ko će od poslanika poslušati komandu. I bilo je nekoliko njih koji su poklekli. Rekao da je u politici davno naučio ne biti razočaran", rekao je Konaković.

"Nisam lobiro personalno. Ovi što su danas bili najbučniji djeca im rade u javnim institucijama. Iznrnadilo me nekoliko zastupnika. Kada bi ja objavio neke poruke država bi brujala", rekao je Konaković.

Smjenom Konakovića odlaze i svi ministri, koji će do izbora nove Vlade raditi u tehničkom mandatu. Klubovi stranaka u Skupštini KS sada se trebaju usaglasiti o imenu novog premijera koji će imati rok od 30 dana da predloži nove ministre. S obzirom na trenutno stanje u Skupštini KS, teško je da će KS imati novu Vladu u skorije vrijeme.

Izvor: NN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

CIK

19.03.2018 16:14

"Kada bi ja objavio neke poruke država bi brujala", rekao je Konaković"????! Ovo je za tužilaštvo, očigledno krije lopovluk. Isto kao i lažna opozicija zvana SzP, niko ne spominje konkretna imena lopova na vlast jer su isti, braća po krađi!

ODGOVORITE
Name

Igor

19.03.2018 16:37

Nek ti je ova crvena banda dobra

Name

Faruk

19.03.2018 17:30

Nije poslusnik kriminalaca, problem je nastao kad je za komesara MUP KS- a postavio Mevludina Halilovica, a poenta je u tome sto Halilovic nije dojavio da ce Amir Zukic biti uhapsen, a nije odgovarao Semiru Efendicu, Husi Cesiru i sto je smijenio upravu Vodovoda, od tad nije bilo redukcije vode. Nakon ove blamaze nikad za SDA necu glasati koja je mafijaska organizacija i D.O.O.

Name

roki

19.03.2018 17:52

Niko se ne buni dok je u shemi. Cim ispadne iz igre onda primjeti da nesto nevalja. Sebicno i licemjerno.

ODGOVORITE
Name

HOS

19.03.2018 18:12

Ovo je potvrda da se stranke bore za licne a ne drzavne,pdnosno interese naroda.STOKO,opameti se,pa od Oktobra postani covjek!

ODGOVORITE