Titeov idealni Brazil - da li će sa ovom alom da napadne Srbiju?

Brazilski novinari pedviđaju promene u startnih 11 za mečeve protiv Rusije i Nemačke. . .

Fudbal 20.03.2018 | 19:00
Titeov idealni Brazil - da li će sa ovom alom da napadne Srbiju?
Rival reprezentacije Srbije na Mundijalu u Rusiji i jedan od glavnih favorita za osvajanje Zlatne boginje - Brazil, u narednih nekoliko dana imaće dva jaka test meča. Brazilci 23. marta igraju protiv domaćina SP, a onda četiri dana u reprizi polufinala iz 2014. sastaju se sa Nemačkom. 

Kako piše tamošnji Globoesporte selektor Tite probaće dve kombinacije u tim utakmicama. Ovaj izvor navodi kako iskusni stručnjak planira da iz startnih 11 izbaci jednog od ključnih igrača iz kvalifikacija -Renata Augusta, te da Filipea Kutinja testira kao klasičnog plejmejkera. U tom slučaju, po bokovima bi mu igrali Daglas Kosta (levo) i Vilijan (desno). I dok je krilni napadač Čelsija bio standardan u nacionalnom timu u prethodnom periodu, Kosta je ređe dobijao šansu. On će u ovom slučaju "izigravati" povređenog Nejmara. 

Kutinjo bi tako išao u sredinu, nešto malo ispred Paulinja i Kazemira. U samom špicu biće Gabrijel Žezus. Ovu varijantu Tite planira da isproba protiv Rusa i da je ukoliko se pokaže kao prava koristi na startnom susretu Mundijala protiv Švajcarske.

Renato Augusto, navodi dalje Globo, platiće danak neigranju prethodnih meseci. U Kini je šampionat završen još u novembru, novi je tek počeo, a brazilski vezista u 2018. godini odigrao je svega tri utakmice za svoj Peking. 

Kada je meč s Nemcima u pitanju takođe će doći do nekih rotacija. Tu varijantu Tite planira da testira za neke teže ispite na SP i ekipe koje imaju veliki napadački potencijal. Tako će Brazilci navali Manšafta pokušati da pariraju sa trojicom defanzivno orijentisanih vezista - Kazemiro, Paulinjo, Fernandinjo.Kutinjo će se za ovu priliku preseliti na levi bok, dok bi Žezus i Vilijan ostali na svojim pozicijama.      

Globo još piše da Tite mesecima unazad sklapa idealni tm za Rusiju i da mu je zapravo najveća ta dilema ta oko Kutinja: da li ga gurati u sredinu? Po svemu sudeći, dileme će biti raščišćene posle Rusije. Na kraju kratke analize brazilske kolege podvlače i kako bi izgledao idealni tim Brazila po ukusu selektoraTitea. Dakle, Kutinjo kao plej, iza njega Kazemiro i Paulinjo, levo Nejmar, desno Vilijan, čiju vrhunsku formu je rešio da nagradi sigurnim mestom u startnoj postavi, i skroz gore Gabrijel Žezus.    

Golman i odbrambena četvorka najmanje će se menjati sasvim sigurno: Alison, Dani Alves, Miranda, Markinjos i Marselo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar