Prekršena uslovna, Lion "leti" iz Evrope?!

UEFA je na potezu i ako se bude pridržavala strogih pravila, francuski klub neće imati pravo učešća u evro kupovima naredne sezone, a možda i duže.

Fudbal 20.03.2018 | 14:00
Prekršena uslovna, Lion "leti" iz Evrope?!
Scene sa "Park Olimpik Liona" iz aprila prošle godine, kada su se sukobili navijači francuskog kluba i Bešiktaša za vreme četvrtfinala Lige Evrope i dalje su u svežem sećanju ljubiteljima fudbala.

Pravo je čudo kako posle tog meča francuski i turski klub nisu drastičnije kažnjeni od strane UEFA. Lion je dobio uslovnu kaznu od dve godine i ona je prekršena za vreme revanša osmine finala LE sa moskovskim CSKA.

Delegat Evropske fudbalske asocijacije napisao je u izveštaju s utakmice da je na stadionu registrovano rasističko ponašanje domaćih navijača, maltretiranje i uznemiravanje publike, kao i upotreba pirotehničkih sredstava, odnosno blokiranje prolaza i stepeništa na tribinama, što UEFA smatra vrlo teškim prekršajem.

E, sad...

Čelnici evropske "kuće fudbala" u prošlosti su umeli da budu blaži prema klubovima koji dolaze iz liga "petice". Ali, retko se dešavalo da se prekrši uslovna kazna.

Lion je na terenu eliminisan iz Evrope, jer posle pobede u Moskvi (1:0) nije umeo da sačuva prednost pred svojim navijačima, već je CSKA trijumfovao 3:2. Sada mu preti opasnost da bude udaljen i van terena.



UEFA će odluku doneti 31. maja, a do tada će strepeti u poznatom francuskom klubu i gradu u kojem će se nešto ranije (16. maja) odigrati finale Lige Evrope.

Nimalo olakšavajuće vesti stigle su i od policije, koja je javnost obavestila da je oko 150 huligana napalo policiju ispred stadiona u četvrtak pre poraza od "armejaca".

Klub je osudio ponašanje huligana, ali teško da će im to pomoći pred "disciplincima" UEFA...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar