Igrači protiv Murinja?! Ne i Matić!

Nezadovoljni odnosom koji je iskazao prema Luku Šou, igrači Mančester junajteda, navodno pokreću bunu protiv Murinja. Matić, međutim, kaže: "On jeste POSEBAN, uvek traži više i ja volim što sarađujem sa njim".

Fudbal 20.03.2018 | 00:00
Igrači protiv Murinja?! Ne i Matić!
Da li je Žoze Murinjo na izlaznim vratima Mančester junajteda? Da li će uspeti da sačuva mir u svlačionici, pre svega? Da li će mu, uvek zahtevni, navijači Junajteda i dalje gledati kroz prste?

Engleski mediji posvetili su danas veliku pažnju trenutnom stanju u jednom od najvećih svetskih klubova, sa posebnim osvrtom na dešavanja tokom meča FA Kupa protiv Brajtona, tokom kojeg je, već posle prvog poluvremena, izvadio iz igre Luka Šoua, što je ocenjeno kao ponižavanje levog beka Junajteda.

Navodno su ostali igrači stali uz Šoua, koji i inače retko dobija šansu. Britanski "Telegraf" piše da su igrači šokirani "mobingom" koji Murinjo sprovodi prema Luku Šou (došao iz Sautemptona 2014. godine za 30 miliona evra), a dodatno ih nerviraju izjave u kojima stalno izdvaja dvojicu igrača - Romelua Lukakua i Nemanju Matića - kao jedine dostojne dresa Junajteda iz ove ekipe.

Epizoda sa levim bekom je poslednja u nizu koja izaziva gnev u klubu i oko njega, odnosno navijača. Nakon zaslužene eliminacije iz Lige šampiona od Sevilje, Murinjo je dodatno razbesneo ljubitelje Junajteda izjavama da se tako nešto već događalo u istoriji kluba i da ne vidi da je to sad neki veliki problem.

"Znam da se ovo već događalo Mančester junajtedu, jer sam na ovom stadionu uspevao da ga pobeđujem kao trener Porta i Real Madrida. Tako da ovo nije ništa novo", rekao je Murinjo posle poraza od Sevilje.

Murinjo je pritom "udario" i po većini igrača, rekavši da nemaju mentalitet za tako veliki klub kakav je Junajted. Navodno se priprema velika rekonstrukcija tima na leto, britanski mediji navode da će čak devetorica njih biti stavljena na transfer-listu!

Opet, postoje i glasine da su se igrači već okrenuli ili okreću protiv Portugalca. Ne, međutim, i Nemanja Matić, srpski reprezentativac, koji je jedan od retkih fudbalera koji dobija konstantno priznanje od Murinja, i koga "Telegraf" naziva "lojalnim oficirom" Portugalca.

Sada mu Matić uzvraća:

"U karijeri nisam imao velikih trenera. Žoze je jedan od takvih - velikih. Poseban je jer u svakoj utakmici traži pobedu. Poraze teško prihvata i zato je u karijeri osvojio više od 20 velikih trofeja. Istina, teško je raditi sa njim, jer uvek traži više. Čak i ako mu ekipa osvoji titulu, on smatra da to nije dovoljno i zahteva odbranu trofeja. Takav je, kakav je, mi igrači moramo da budemo spremni i da prihvatimo sve njegove zahteve".

Matić dodaje da igrači moraju da budu spremni na pritisak, jer je Mančester junajted gigantski klub.

"Ovo je top klub, od ovoga nema više i pritisak ne normalna stvar. U svakoj utakmici navijači od nas očekuju pobede. To, naravno, nije moguće, ali navijače ne zanimaju opravdanja. Nije bitno da li si umoran, spreman, navijači očekuju vrhunski fudbal, to je normalno", kaže Matić.

"Kad ste igrač Mančester junajteda onda ako niste prvi, već u prve četiri ekipe, u ligi, nije dobro, ali je dobro što ste na poziciji koja vam omogućava da igrate Ligu šampiona. Ako osvojimo FA Kup, ne mogu da kažem da će biti uspešna sezona, ali biće dobra sezona", kaže Matić.

Na pohvale Murinja, "lojalni poručnik" Matić odgovara:

"Radim najbolje što mogu i srećan sam što sarađujem sa Murinjom i što sam deo ovog kluba. Mislim da on poštuje ono što dajem svakog dana, ne samo na utakmicama, već i na treninzima. To me raduje i nastaviću u istom ritmu. Ja volim kad trener uvek traži više, jer onda moraš da radiš na sebi. Da uvek daš sve od sebe. Zato sam srećan što imamo takav odnos".

Matić je, dakle, stao u odbranu svog trenera, ali sve su glasnije i češće priče o tome da mu ostali igrači okreću leđa.

I to mu nije prvi put da zarati sa igračima i da ih oštro kritikuje. U Real Madridu je tvrdoglavo insistirao na nekim svojim principima, što je dovelo do toga da ga pojedini igrači javno kritikuju, poput Mesuta Ozila, a ponizio je i legendarnog golmana Ikera Kasiljasa koji je imao dobre odnose sa pojedinim fudbalerima Barselone, što je Murinju smetalo. Na kraju je i Serhio Ramos "odlepio", pa je otišao u kancelariju čelnika Reala Florentina Pereza i poručio: "Ili on, ili ja".

Potom je i u Čelsiju, u svom drugom mandatu, terao mak na konac, a sve je kulminiralo kada je izvređao lekara tima Evu Karneiro u čijem je postupku (a radila je svoj posao, pruživši pomoć Edenu Azaru), okrivio za kiks protiv Svonsija (2:2). 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar