Matić: Trofej FA Kupa nam neće spasiti sezonu!

Vezni igrač Mančester junajteda Nemanja Matić neće se utešiti trofejom FA Kupa.

Fudbal 19.03.2018 | 20:00
Matić: Trofej FA Kupa nam neće spasiti sezonu!
"Crveni đavoli" su se plasirali u završnicu takmičenja na Vembli, gde će krajem aprila igrati sa Totenhemom u polufinalu.

Matić je golom i asistencijom protiv Brajtona izborio Junajtedu nastavak borbe za jedini trofej u sezoni, s obzirom da je klub u utorak eliminisan iz Lige šampiona, a u Premijer ligi zaostaje za liderom Sitijem 16 bodova.

"Ako osvojimo FA Kup sezona će biti dobra, ali ne savršena. U sezoni imaju četiri takmičenja, ako osvojiš jedno, za mene to nije dovoljno, ali uvek moraš da daš sve od sebe. Kada si u prva četiri u PL to nije savršeno, ali je dobro što ćeš sledeće sezone da igraš u Ligi šampiona. Ako osvojiš FA Kup ne mogu da kažem da je uspešna sezona, ali je dobra", rekao je Matić. 

Posle meča sa Brajtonom menadžer Junajteda Žoze Murinjo je kritikovao pojedine igrače da se "plaše igre", doveo je u pitanje njihovu ličnost, poverenje i kvalitet, dok je Matića pohvalio istakavši da je "stajao na ostrvu karaktera". 

"On je poseban jer uvek želi pobedu. Možete da vidite kada izgubimo utakmicu da ne može to da prihvati. Verovatno je zbog toga osvojio više od 20 trofeja u karijeri. Vrlo je teško raditi s njim jer uvek želi više i više. Čak i kad osvojiš titulu on želi opet sledeće sezone. On je takav, igrači moraju biti spremni na to. Pritisak je ogroman, svi očekuju pobedu u svakoj utakmici, to nije moguće, ali navijači to uvek očekuju. Nije bitno da li si umoran ili ne, navijači žele kvalitetan fudbal, to je normalno", istakao je srpski fudbaler. 

Junajted sledeći meč igra 31. marta protiv Svonsija, a potom gradski derbi sa Sitijem na Etihadu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar