Toni: Rafin život su bol i lijekovi!

Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala ispričao je kako su iz urođenog problema u stopalu proistekle druge povrede sjajnog tenisera.

Tenis 20.03.2018 | 20:30
Toni: Rafin život su bol i lijekovi!
Rafael Nadal (31) ove godine je nastupio samo na jednom turniru, Australijan openu, a i njega je završio na neželjen način, predajom u petom setu četvrtfinalnog duela sa Marinom Čilićem.

Povreda kuka potom ga je sprečila da nastupi u Akapulku, zatim je otkazao dolazak u Indijan Vels i Majami. Želja mu je da bude spreman za četvrtfinale Dejvis kupa, od 6. do 8. aprila u Valensiji protiv Nemačke.

Njegov stric Toni, koji ga je trenirao i pratio na turnirima do prošle godine, pričao je na sportskom i poslovnom kongresu u Mursiji o zdravstvenim problemima koji sputavaju jednog od najboljih tenisera svih vremena više od 10 godina.

"On od 2005. živi sa bolom i uzima lekove protiv bolova. Mnogo puta mi je rekao da bi pristao da manje pobeđuje u zamenu za manje bolova".

Osvajača 16 grend slem titula, od toga 10 na Rolan Garosu, najčešće su mučile povrede kolena, ali i leđa, ručnog zgloba, zadnje lože...

Trenutno drugoplasirani na ATP listi, u svojoj autobiografiji je otkrio da je urođeni problem u stopalu mogao da ga košta karijere na samom njenom početku.

"Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine rekao nam je da je njegova karijera manje-više završena. Od tada on konstantno trpi bolove i mnogo puta nismo mogli do kraja da odradimo treninge. Počeo je da nosi uloške, koji su rešili problem stopala, ali onda su počela da ga bole kolena, leđa i drugi delovi tela", ispričao je stric.

Toni Nadal veruje da će Rafa i ove godine biti favorit za najvažnije trofeje na zemljanoj podlozi.

"Ne pričamo direktno o tenisu, osim što se raspitujem kako se oseća, jer mu kao stric želim sve najbolje. Ali mislim da od predstojećeg dela sezone ima maksimalna očekivanja. Svake godine je sve teže, ali po mom mišljenju je prvi favorit za dobre rezultate u 'sezoni šljake' - upravo Rafa".

Nekadašnji Nadalov trener sada je zaposlen u njegovoj teniskoj akademiji na Majorci, više ne putuje na turnire i ističe da se oseća odlično u novoj ulozi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar