IV: Ćoriću, sinko, pa kako ''ispusti'' Federera?!

Pritisak uništio Ćorića – vodio 1-0 i 4:2 pa izgubio od Federera! Mladi Hrvat Borna Ćorić dugo će da žali za propuštenom šansom u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu protiv Rodžera Federera.  Delpo preslišao Raonića za veliko finale sa Federerom! Huan Martin del Potro plasirao se u finale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je sa 6:2, 6:3 pobedio Miloša Raonića.

Tenis 18.03.2018 | 07:45
IV: Ćoriću, sinko, pa kako ''ispusti'' Federera?!
Ćorić je odigrao meč karijere i kontrolisao meč protiv Švajcarca više od dva sata, vodio je 1-0 u setovima i 4:2 u drugom, dva puta imao brejk prednosti u trećem, ali ga je pritisak slomio.

Federer je iskoristio pritisak pod kojim se našao rival i napravio veliki preokret za pobedu od 5:7, 6:4, 6:4 i plasirao se u finale.

Ćorić je odlično servirao u prvom setu i dočekao grešku Švajcarca u 11. gemu te iskoristivši drugu brejk šansu stigao do brejka i konačno seta. 

Međutim, Federer uspeva da se vrati iz ambisa i sa dva brejka u nizu preokreće na 6:4 za 1-1 u nizu. Hrvat sjajno otvara i treći set, opet pravi brejk u prvom gemu, ali Federer koristi njegov umor i brzo vraća servis.

Usledila su dva izuzetno naporna gema za Ćorića, nije imao snage da odgovori Federeru na ribrejk, a potom je jedva sprečio novi preokret.

Međutim, ubrzo se vraća u ritam i žestokom borbom sjajno parira 15 godina starijem rivalu, koga opet napada u sedmom gemu na 3:3.

Federer uspeva da spasi prvu brejk loptu snažnim forhendom, ali Hrvat stiže do nove šanse, kreće još agresivnije na rivala, koji uprkos ogromnom iskustvu greši, šalje loptu u aut i Ćorić stiže do 4:3.

Međutim, Hrvat ne uspeva da iskoristi ni ovu prednost, greši pod pritiskom i Federer opet vraća servis, a onda dominantnom igrom stiže do 5:4.

Tako se Ćorić našao pred još težim izazovom, ispustio je vođstvo i došao u situaciju da servira za opstanak u meču. Nije uspeo da odoli pritisku, Hrvat je grešio iz poteza u potez i poslao Federera u novo finale.

Federer će u finalu igrati protiv Huana Martina del Potra koji je u dva seta pobedio Miloša Raonića.

Delpo preslišao Raonića za veliko finale sa Federerom! Huan Martin del Potro plasirao se u finale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je sa 6:2, 6:3 pobedio Miloša Raonića.

Teniser iz Argentine za samo minuta uspeo je da dođe do borbe za titulu gde će se sastati sa najboljim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

Del Potro je apsolutno dominirao na ovom meču, sve mu je išlo za rukom i još jednom je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

U prvom setu Delpo je napravio dva brejka u trećem i petom gemu, dok je u drugom u trećem i sedmom oduzeo servis Kanađaninu. 

Argentinac je posle četiri ipo godine uspeo da dođe do finala Mastersa iz 1000 serije, pošto je prethodno igrao u Šangaju 2014. godine.

Indijan Vels igra se nagradni fond od 7,9 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar