Došao je dan da kažete - dosta!

Nema čoveka a da sam nije svestan koliko je negativnosti, mržnje, ponižavanja i osporavanja, zavisti u privatnom i u javnom životu. O internetu da ne govorim - tu su izlivi mržnje, pretnje smrću, svakojaka mizoginija, pedofilija i šta sve ne. Međutim, suprotno onom što su vas učili u školi i u finim porodicama, vreme je da kažemo DOSTA!

Zanimljivosti 17.03.2018 | 13:57
Došao je dan da kažete - dosta!
Da prosto i svesno odlučimo da ne trošimo vreme na niske strasti i vibracije jer kad raspravljamo s nekim ko je zaslepljen sopstvenom olujom besa, ljubomore, ozlojeđenosti ideje da njegov ego zaslužuje više, a zato su mu svi drugi krivi, samo ćete oboriti sopstvenu vibraciju. Jer dobronamerni ne zameraju, zlonamernima je uzalud pravdati se i raspravljati. Zato opciju "blok" iz virtuelnog sveta prenesite u realni.

Ma koliko pokušavali da se zaštitimo od zatočenika sopstvene mržnje, neko će vam već preneti šta je o vama rekla Mica, Cica i kako su vas nepravedno ogovarale, klevetale, i šta onda? Onda umesto da se raspravljate, pravdate i obarate sopstveno raspoloženje, prosto im poželite sve najbolje i zaboravite ih. Premestite fokus na nešto lepo, dobro... jer mi nismo CNN da registrujemo samo ljudske katastrofe, a nismo ni obučeni psihoterapeuti da lečimo one koji iz sopstvenog očaja seju samo zlo.

Blagosloviti - umesto zameriti, poželeti osvetu, zadovoljenje znači promeniti sopstvenu frekvenciju, podići svest... Paradoksalno tako i najgoru klevetu i uvredu možete da shvatite kao test sopstvene svesnosti. Iskoristite brutalnost i niskost s kojom ste suočeni da posmatrate sopstvene reakcije i emocije!

Vidite da li ste u stanju da uradite to samoprekoračenje da se distancirate od sopstvene reakcije ugroženog ega, da se našalite, vidite u toj situaciji humor ili pošaljete ljubav. Ako smo u stanju - to je velika radost, ako nismo u stanju, i to priznavanje sebi sopstvenog emotivnog limita je takođe velika pobeda, jer čovek koji spozna sopstvene granice automatski ih je prevazišao, dakle danas je taj dan kad smo svesno odlučili da nas više neće povređivati tuđa zloba i nepravda. Za početak nećemo joj pridavati pažnju, jer nešto raste što mu više energije i pažnje dajemo.

Minorizacija i zaborav je najbolji lek, pa čak i jadanje prijateljici će mu dati snagu. Umesto da vrtimo po glavi kako, zašto, prosto pređimo na teme koje nas raduju. A to može biti bilo šta - od pogleda u nebo i voljenu osobu, slušanje muzike koju volimo, čitanje omiljene knjige, gledanje jutjub kanala. Jer knjige su mirakl umesto da trošite minute svog dragocenog života na one koji vam ga zagorčavaju, možete da delite misli s najvećim umovima civilizacije.

E pa ako uprkos tom saznanju opet trošimo život na uzaludne rasprave, objašnjenja i svađe, moramo biti svesni da je to ipak naša odluka. Odluka da zbog refleksa ega posvetimo vreme i dušu lošem umesto dobrom, besmislenom umesto smislenom. Cici i Mici umesto omiljenom piscu - Dakle BLOK!

(NN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

(НН)

17.03.2018 18:35

ДОСТА!

ODGOVORITE
Name

Blagosiljam i BLOK

17.03.2018 21:00

Posto smo mi nekako blagosloveni da tebe imamo za psihologa koja godinama truje svojom pameti da - svesno odlučimo da ne trošimo vreme na niske strasti i vibracije jer kad raspravljamo s nekim ko je zaslepljen sopstvenom olujom besa, ljubomore, ozlojeđenosti ideje da njegov ego zaslužuje više, a zato su mu svi drugi krivi, samo ćete oboriti sopstvenu vibraciju. Jer dobronamerni ne zameraju, zlonamernima je uzalud pravdati se i raspravljati. Zato opciju "blok" iz virtuelnog sveta prenesite u realni.- De nam reci gde se tebi udara BLOK! Ja godinama samo citam kako se ti nesto branis vredjajuci druge, ne znam ni da li si svesna toga, al stani bre jednom ako za Boga znas. Vazda se pozivas na njega a stalno ti je otrov u ustima. Pa jel ti to mislis da svakim svojim tekstom izazivas neprijatnosti i stresove drugim ljudima a ovamo kao svesna sta je nanesena bol. Ma idi bre zeno vise, ko jos ima snage da se usudi da sa kako ti kazes - cetiri puta vracenim metastazama - upada u otvoreni konflikt koji ce joj se obiti kao bumerang kad je tresne po nosu za stalno pametovanje. Eto ti, imas ih valjda kod kuce pa im soli pamet, ne izazivaj ogorcenje ako si ti vec ogorcena, vec idi slusaj pesme. Gde ti se bre udara blok i ko ti da prostora za ovakva javna ponizenja ljudi koje i ne poznajes. Ma da , ti to naslucujes, cujes, vidis, pa ono imas moc da kazes. Gde ti sebi da dozvolis da se stresiras? Ma idi. Ili da zavrsimo sa tvojim recima: Dobronamerni ne zameraju! Ma stvarno. A sta ti zameras? Jedno 7 pasusa - nekim ko je zaslepljen sopstvenom olujom besa, ljubomore- Al si se opisala. Niko drugi ne bi uspeo.Veruj mi. Evo procitaj -a nismo ni obučeni psihoterapeuti da lečimo one koji iz sopstvenog očaja seju samo zlo.- Isi BLOK

ODGOVORITE
Name

Жена

17.03.2018 23:39

А како ти знаш ко стоји иза овог чланка?Слика је симболична.Па да тако дрско одговараш!

Name

bs

18.03.2018 09:12

Bravo za"Blagosiljam i BLOK".Odavno pametniji komenta o doticnoj "gospodji " nisam procitao. Konacno da i njoj neko u lice kaze istinu

Name

re

18.03.2018 12:24

Ona je do sada preživjela 6 metastaza, mnogi se pitaju da li je ona uopšte i bila bolesna

Name

mica

18.03.2018 04:59

odlazi u penziju ide blize grobu jedna noga kraj groba druga u grobu

ODGOVORITE
Name

miki maus

19.03.2018 04:15

Pa zar je jatka napacena jos ziva.