"Putin koristi sportiste zbog ličnih interesa!"

Jevgenij Kafeljnikov, legendarni ruski teniser, oštro je kritikovao predsednika te zemlje Vladimira Putina da koristi sportiste u političke svrhe.

Ostali sportovi 19.03.2018 | 13:30
"Putin koristi sportiste zbog ličnih interesa!"
Putin, koji provodi treći mandat kao predsednik Ruske federacije, ponovo se kandidovao i sva je prilika da će nastaviti da vodi jednu od najvećih sila na svetu.

Međutim, to se ne dopada nekadašnjem teniseru.

"Uvek sam mislio da sport i politika ne treba da se sudaraju, niti da budu na istom putu. Treba da budu potpuno odvojeni. Nažalost, u poslednje vreme, neko koristi profesionalne sportiste za svoje interese. Uvek sam bio otvorenog uma i svi znaju da Jevgenij Kafeljnikov nije na prodaju. Ne postoji šansa da se prodam za tako nešto", rekao je Kafeljnikov.

Osvajač Australijan opena i Rolan Garosa veruje da ga sportisti podržavaju jer i oni imaju koristi.

"Siguran sam da sportisti koji podržavaju takozvani Putinov tim imaju izbor, ali su izabrali put koji im odgovara. Ne želim nikoga da osuđujem, niti da upitam zašto su to uradili".

On ističe da je pobeda Putina već zagarantovana.

"Nije potrebno da budete raketni inženjer da shvatite da će Putin pobediti. Mom izboru, odnosno onome kojem bih dao glas na izborima, nije dozvoljeno da se kandiduje za predsednika".

Kafeljnikov je izjavio i da neće izaći na glasanje.

"Posle dva rana razmišljanja, pomislio sam da je to blesavo i da ne želim u tome da učestvujem. Moj glas se neće računati, šta god mislio. Zato ne želim da izađem kako bih samo pritisnuo dugme i glasao", zaključio je Kafeljnikov.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oooo

19.03.2018 12:37

Sta hoces kakvi ste bili sa onim pjanom Jecinjem,ovaj vas dize ljubite ga u g...

ODGOVORITE