Žrijeb za LE: Osam ekipa iz osam država i dva apsolutna favorita!

Ko može da pomrsi konce Arsenalu i Atletiku i dokle može Zvezdin dželat?

Fudbal 15.03.2018 | 23:42
Žrijeb za LE: Osam ekipa iz osam država i dva apsolutna favorita!
Prošli smo još jedan filter u Ligi Evrope. Od 16 kandidata za trofej sada ih je ostalo samo osam: Atletiko Madrid (Španija), Lacio (Italija), RB Lajpcig (Nemačka), Olimpik Marselj (Francuska), Sporting Lisabon(Portugalija), CSKA Moskva (Rusija), Salcburg (Austrija) i Arsenal (Engleska).

Odmah na prvi pogled jasno je svima da su Čolov Atletiko i Arsenal najveći favoriti, ali u ovoj fazi takmičenja više se niko ne sme tek tako otpisivati. Salcburg je pokazao i večeras da nije slučajno slavio na Vestfalenu, uspeo je da odoli Dortmundu i prođe dalje; Zvezdin dželat CSKA šokirao je Lion u gostima i posle 0:1 u Moskvi prošao zahvaljujući većem broju golova u gostima (3:2); Lacio je u jednoj od najboljih partija poslednjih godina odučio od fudbala Dinamo u Kijevu; RB Lajpcig pokazao da mu neiskustvo i ne predstavlja baš neki veliki problem... 

Svi oni imaće svoju računicu u završnici takmičenje, a detaljnije će početi da je razrađuju nakon sutrašnjeg žreba (13.00), kada vide koje će im puteve kuglice dodeliti.

U četvrtfinalu neće biti nikakvih uslova, dakle, moguće je da se sastane svako sa svakim. Zanimljivo, osam ekipa dolazi iz osam različitih država. U šest poslednjih sezona do trofeja su dolazili Španci iili Englezi (Sevilja 3, Atletiko, Čelsi i Mančester Junajzed). I sada su predstavnici tih zemalja glavni konkurenti za finale, no sačekajumo sutrašnje izvlačenje... 

Nama će posebno biti zanimljivo da vidimo dokle može CSKA. Tim koji je izbacio Crvenu zvezdu. Nekih ranijih godina, sećamo se, tim koji bi isterao crveno-bele iz Evrope umeo je da stigne i do finala, pa i da osvoji trofej. Pamtimo slučajeve Milana, Glazgov Rendžersa, Leverkuzena, PSV Ajndhovena. Niko od njih posle Zvezde nije ispao pre polufinala.

Prve utakmice četvrtfinala zakazane su za 5. april, a revanš susreti biće odigrani sedam dana kasnije.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar