Video: Opet krvavo u Bilbau!

Izbodeni redari, devojčica povređena bakljom! Posle huligana moskovskog Spartaka, u Bilbau je u samo dvadesetak dana ponovo bilo haosa na ulicama i na stadionu San Mames.  Haos navijača Marseja u Bilbau! Navijači francuskog kluba koji su doputovali na meč Lige Evrope izazvali nerede van i na stadionu u Španiji.

Fudbal 15.03.2018 | 23:35
Video: Opet krvavo u Bilbau!
Ovoga puta divljali su huligani Olimpika iz Marseja, pre revanš meč osmine finala Lige Evrope sa domaćim Atletikom, najgore su prošla dva redara i devojčica, ali, na svu sreću, sada nije bilo žrtava.

Pedesetsedmogodišnji redar primljen je u bolnicu sa ubodnim ranama na vratu, dok je njegov dvadesetogodišnji kolega ranjen u ruku.

Ultrasi tima sa Velodroma, koji važe za jedne od najekstremnijih u Francuskoj, su haos i nerede sa ulica preneli su i na stadion, bacajući predmete i baklje na tribine ispod sebe, a jedna baklja pogodila je i povredila devojčicu.

Nedugo zatim policija je ušla na deo tribina gde su bili smešteni gosti i došlo je do obračuna.

Marsej je slavio i u drugom meču i prošao u narednu fazu.



Olimpik iz Marseja završio je uspešno posao u osmini finala Lige Evrope, jer je posle 3:1 u prvoj utakmici kod kuće slavio i na gostovanju Atletiku u Bilbau (2:1).

Ipak, taj revanš meč imao je i nesportski uvod za koji su se pobrinuli navijači kluba iz Marseja.

Jedan navijač gostujuće ekipe izazvao je incident pre početka meča, kada je prilikom ulaska na stadion potegao nož na redare koji su pokušali da ga rutinski pretresu na ulazu na stadion.

Tom prilikom, kako prenose lokalni mediji, povređene su dve osobe i obe su zbrinute u bolnici, ali bez povreda opasnih po život.

Francuski huligani izazvali su haos i na samom stadionu tokom utakmice. Zapalili su baklje, a jednom od njih povređen je navijač Atletiko Bilbaa kada je bačena na tribinu ispod koje su bili gostujući navijači.

Oni su se obračunali fizički i sa redarima i policijom na tribinama kada su prišli da im oduzmu pirotehnička sredstva.

Mediji prenose da je policija upotrebila silu prilikom te intervencije.



Francuzi su i pre dolaska na stadion na revanš meč osmine finala zapalili veliki broj baklji, a uz put su napravili i štetu na ulicama Bilbaa.

Novi neredi u Bilbau dogodili su se tri nedelje posle tragičnog događaja u istom gradu, takođe pred meč Lige Evrope Atletik - Spartak Moskva, u kojem je policijac izgubio život.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar