Rodžere, da te sad vidimo!

Federer prošao još jednu prepreku u Indijan Velsu i u četvrtfinalu imaće test pod opterećenjem.

Tenis 15.03.2018 | 18:30
Rodžere, da te sad vidimo!
Rodžer Federer napravio je korak bliže odbrani krune u Indijan Velsu

U osmini finala ubedljivo je nadigrao Žeremija Šardija rezultatom 7:5, 6:4 i izborio četvrtfinale u kojem je zakazao reprizu polufinalnog duela Australijan Opena.

Švajcarac je protiv Francuza odigrao taman toliko da se ne preforsira previše pred meč saHjeonom Čungom.

"Ovo je možda poslednji dan, videćemo", rekao je Federer uz osmeh. "Nema zezanja".

Teniser iz Južne Koreje ostvario je treći trijumf na prvom mastersu sezone i dočekao novi susret sa prvim teniserom sveta.

Čung je eliminisao Pabla Kuevasa i to vrlo ubedljivo - 6:1, 6:3, za 80 minuta igre, i dokopao se prvog četvrtfinala na mastersu.

"Bilo je stvarno teško igrati protiv Pabla. Bilo je vetrovito i naporno, a i on je igrao dobro. Bilo mi je teško da se izborim sa tim i morao sam da budem maksimalno koncentrisan sve vreme", rekao je Čung, koji je posle 5:0 u drugom setu dozvolio rivalu da se približi na 5:3, ali ne i da izbori treći set.

Novi meč protiv Federera, koji pokušava da osvoji rekordni šesti pehar u Indijan Velsu, za njega će biti veoma inspirativan.

"On igra brzo, odlično servira i veoma je dobar sa osnovne linije. On sve igra dobro, pa ću se ja samo potruditi da uživam na terenu", poručio je 21-godišnji Čung, kojeg su žuljevi sprečili da se pokaže u najboljem svetlu na prvom meču protiv Švajcarca u polufinalu Australijan Opena pre mesec i po dana, nakon što je eliminisao Sašu Zvereva i Novaka Đokovića.

Ono što treba da brine Federera je rasterećenost rivala, nemogućnost da bilo šta izgubi, kao i neverovatna sposobnost da "čita" rivale i igra protiv njih njihovim oružjem.

Švajcarac nije krio da je bio iznenađen kako se Čung brzo oporavio posle Australijan Opena. Uspeo je da na četiri od pet turnira stigne do četvrtfinala i u 2018. ostvari impresivan skor 15-5.

"Zaista mi je bilo iznenađenje kako se brzo oporavio posle tih žuljeva. To je stvarno bolno, izgledalo je dosta gadno i obično je potrebno vreme da se zaleče. Ipak, vidim da je on dobro i da mu dobro ide. I protiv Kuevasa je odigrao sjajan meč, tako da sam veoma uzbuđen što ću opet igrati protiv njega", naveo je prvi reket sveta.

Iskusni Federer sigurno je veliki favorit na tom meču, ali ne treba zanemariti činjenicu da će osim odbrane titule biti pod dodatnim pritiskom jer mu samo prolaz u polufinale garantuje ostanak na prvom mestu ATP liste.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar