Priča - video: U prevodu - može sve sam!

"Messidependencia" stoji u naslovu madridske Marke.

Fudbal 15.03.2018 | 17:15
Priča - video: U prevodu - može sve sam!
Reče Antonio Konte na kraju utakmice - "Mesi je kriv za ono što se desilo. Govorimo o najboljem fudbaleru na svetu. Govorimo o igraču koji svake sezone postigne 60 golova. Ne govorimo o vrhunskom igraču, već supervrhunskom".

Ko može da mu se usprotivi posle ove tvrdnje? Osetio je brutalnost Argentinca na svojoj koži, sve mu je jasno...

A svet je ponovo očaran partijom Lionela Mesija. U revanšu osmine-finala protiv Čelsija (3:0) postigao je dva gola i to kroz noge Tibu Kurtoi, a i kod trećeg je imao udela, asistirao je Usmanu Dembeleu. Zamislite igrača za kog možete da kažete da je sam pobedio aktuelnog prvaka Engleske. E pa to jeLionel Mesi.

Zato današnji madridski dnevnik Marka piše o njemu sa naslovom "Messidependencia". U prevodu - nezavistan je, može sve sam. I to je naglašenije nego ikada pre.

Konte, Valverde, saigrači. Svi mu se dive. "Mesi se nikada ne umori od fudbala ili davanja golova i to ga čini još većim nego što on jeste", kaže Serđi Roberto. 

Mesi puca iz svih oružja. Puca bazukom u poslednje vreme. Stiče se utisak da igra sam. Protiv Čelsija u prvom meču doneo je dobar rezultat svom timu, dao dva komada Đironi, izvukao je bod na gostovanju Las Palmasu, zavukao ga pod rašlje Atletiku i možda tako i presudio trku u Primeri, a onda kao šlag na tortu ono "maltretiranje" Plavaca na Nou Kampu.



Došao je sinoć onom drugom stelom kroz noge Kurtoe do svog 100. gola u Ligi šampiona. Postigao je sinoć najbrži gol u karijeri.

Sve je to uradio u poslednjih mesec dana. Igra fudbal možda i zrelije nego ikada.

Vratimo se kratko na pomenutih 100 golova čarobnog Argentinca u Ligi šampiona. Od toga je 81 gol postigao levom nogom, trebalo mu je 123 meča da ih postigne, a 11 je dao iz penala. Najviše je pred njim stradao Arsenal - Tobdžijama je dao devet komada. Stigao je do svog 100 gola sa 14 utakmica manje od svog čuvenog rivala Kristijana Ronalda što ga čini igračem koji je najbrže stigao do ove brojke u istoriji. 

Na sve to, u 2018. došao je do svoje 9. asistencije što nije niko uradio u Ligama petice za ova dva i po meseca.

Mesi je oduvek bio poznat kao neko ko ne voli da se razbacuje izjavama. Sve uspehe pripisuje timu. Tako je bilo i posle Čelsija...

"Istina je da osećam veliko zadovoljstvo što sam došao do svog 100. gola u ovom prelepom takmičenju. Ovo je veoma dobar tim sa mnogo dobrih igrača. Srećan sam kako se sve završilo. Bila je ovo jako teška utakmica i to što nismo primili gol govori u timskom radu", rekao je Mesi posle utakmice. Skromno. U svom fazonu.

Naravno da je Mesi u pravu kada kaže da ima dobru podršku. Barsa ima odličnu defanzivu a to može da se zahvali Ter Štegenu, Umtitiju, Pikeu, koji drže taj deo terena. Da tu gori vatra, možda ni Mesijevebravure ne bi toliko došle do izražaja.

Sa Mesijem - Liga šampiona je za Barsu vrlo moguća. Sa njim, osvajanje Primere Barsi je iza ćoška. Tu je i Kup kralja. Mesi pravi razliku, na to smo i navikli, ali sada verovatno kao nikada ranije. Postigao je 34 gola i zabeležio je 16 asistencija na 42 dosadašnja meča u sezoni.

Kakav majstor fudbala.

Konte je takođe posle meča rekao da je Mesi igrač kakav se rađa na svakih 50 godina... Ko može da mu se usprotivi?

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar