Potrebno graditi fudbalski teren

Danas je u Bijeljini održan sastanak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o nastavku aktivnosti na izgradnji fudbalskog terena u okviru projekta “Fifa gol”.

Republika Srpska 15.03.2018 | 14:59
Potrebno graditi fudbalski teren
Fudbalski savez Republike Srpske u saradni sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine obratio se lokalnim zajednicama sa prijedlogom da apliciraju za projekat izgradnje fudbalskih terena, za koji su predviđena sredstva od 500 hiljada konvertibilnih maraka. Izvršni odbor saveza odlučio je da četiri lokalne zajednice dobiju sredstva među kojim je i grad Bijeljina.

“Fudbalski savez RS želi da učestvuje u ovom projektu sa ciljem da na jednom mjestu imamo trening centar na kojem će sve naše reprezentativne selekcije vršiti svoja okupljanja, a ujedno da pomognemo toj lokalnoj zajednici u razvoju fudbala u toj sredini”, rekao je vršilac dužnosti generalnog sekretara Fudbalskog saveza RS Goran Ćejić.

Ovim će grad Bijeljina dobiti jedan pravi centar sporta, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

“Imali bi praktično pet terena, gdje bi veliki broj djece bio uključen u sport, a samim tim i sklonjeni sa ulice”, dodaje Mićić.

Pored toga, projektom FIFE, koji se realizuje preko Fudbalskog saveza BiH odlučeno je da sredstva iz ovog granta budu usmjerena za kapitalne projekte, među kojima će biti i izgradnja reflektora na gradskom stadionu u Bijeljini.

“Očekujem da će do početka nove sezone na stadionu biti upaljena reflektorska rasvjeta i samim tim gradski stadion u Bijeljini bi bio prvi na kojem bi se realizovao projekat FIFE”, istakao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Fudbalskog saveza BiH.

Ovim će biti urađen jedan pravi sportski centar koji će biti potpuno opremljen i gdje će se ispuniti uslovi za održavanje međunarodnih utakmica, što bitno mijenja sportsku sliku grada Bijeljina.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

da se ne lažemo

15.03.2018 19:39

Inače mićina najveća želja je da skloni djecu sa ulice.

ODGOVORITE
Name

Semberko

16.03.2018 14:32

Ništa od toga. Mićko će više od pola da zavrne u svoj džep. Treba sinu otvoriti još koji lokal. A i kirija od deset tisućaka maona nije bog zna šta.

ODGOVORITE