Savić podmladio tim!

Mandić predvodi "delfine" protiv Crne Gore! Selektor Srbije Dejan Savić saopštio je spisak igrača za odlučujuću utakmicu protiv Crne Gore za prvo mesto u A grupi i plasman na završni turnir Svetske lige.  Sa Crnom Gorom bitka za turnir Svetske lige! Vaterpolisti Srbije igraće narednog utorka u Podgorici odlučujući meč za plasman na filani turnir Svetske lige protiv Crne Gore. Dovoljan i poraz od dva gola razlike za prvo mesto.

Ostali sportovi 16.03.2018 | 12:15
Savić podmladio tim!
Utakmica se igra u utorak od 18 časova u Podgorici.

Savić je za duel odredio podmlađen sastav: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Gavril Subotić, Nemanja Ubović, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Đorđe Lazić, Mateja Asanović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović.

Na spisku, kao što vidite, nema nekolicine najiskusnijih, poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića... ali i u postojećem sastavu ima igrača sa zavidinim reprezentativnim stažom i igrača koji su trijumfovali na najvećim svetskim takmičenjima.

Meč sa Crnom Gorom je odlučujući za plasman na finalni turnir Svetske lige. Srbiji je dovoljan i poraz od dva gola razlike. Naša selekcija ima tri pobede, Crna Gora jedan poraz ,dok je Rumunija sve mečeve izgubila. 

U prvom susretu Srbija je u Nišu pobedila Crnu Goru 7:4. Tada su sastavi dve reprezentacije izgledali ovako:

SRBIJA: G. Pijetlović, Lazić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Ubović, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S. Mitrović 1, B.Mitrović. 

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Banićević, Petković, Radović, Drašković 1, Ukropina, Ivović 1, Spaić, Popadić, Sarić, Kandić.

U prvoj utakmici ovih rivala Srbija je u Nišu savladala Crnu Goru 7:4 i dovoljan joj je i poraz od dva gola razlike da obezbedi prvo mesto i plasman na F8. 

Plasman na završni turnir iz Evrope obezbediće pobednici tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija.

Srbija je do sada čak 11. puta osvajala Svetsku ligu: 

Beograd 2005.

Atina 2006.

Berlin 2007.

Đenova 2008.

Niš 2010.

Firenca 2011.

Čeljabinsk 2013.

Dubai 2014.

Bergamo 2015.

Huejdžou 2016.

Ruza 2017.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar