Zvezda se u Evroligi zagreva za plej-of ABA!

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak špansku Valensiju (18:45h), u 26. kolu Evrolige.

Košarka 15.03.2018 | 15:30
Zvezda se u Evroligi zagreva za plej-of ABA!
Crveno-beli imaju samo matematičke šanse da se domognu plej-ofa elitnog takmičenja, pa su više koncentrisani na završnicu ABA lige, ali oscilacije u igri i rezultatima primoravaju tim Dušana Alimpijevića da se iskupi prema navijačima.

Zvezdin učinak od deset pobeda u EL je daleko od slabog rezultata, ali su prethodne sezone podigle nivo očekivanja od navijača koji su razočarani trenutnom pozicijom kluba. 

Gostovanje Valensije je idealna prilika da crveno-beli vrate samopouzdanje poljuljano debaklom u Barseloni prošle sedmice (88:54), koje će biti ključno već za nedeljni meč sa Mornarom na startu polufinala plej-ofa. 

"Evroliga nam je dala mnogo i svakoj ekipi daje na kvalitetu. Definitivno niste isti igrač, niti ekipa kada odigrate toliki broj mečeva u Evroligi. Ta konkurencija, to rivalstvo među igračima daje vam na kvalitetu, ali sada Evroliga kada nemamo šansi za prolazak u osam ona postaje fizičko pražnjenje. Ne mislim da utakmica s Valensijom dolazi u lošem trenutku. Baš suprotno. Nama treba dobra partija, pristup i energija upravo pred Mornar", kaže trener Zvezde Alimpijević. 

Adut protiv Španaca je i tradicija, jer Valensija nikad u prethodnih šest susreta nije savladala crveno-bele. U prvom delu sezone Zvezda je slavila 86:82 na gostovanju.

Evroliga, 26. kolo:

18:45 Zvezda – Valensija
20:00 Bamberg – Efes
20:00 Olimpijakos – Barselona
20:05 Makabi – Himki
20:45 Baskonija – Žalgiris

Petak:

18:45 Fenerbahče – CSKA
21:00 Unikaha – Panatinaikos

Utorak:

Armani – Real Madrid 77:88

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar