Da li je zdravo odmah po ustajanju raspremiti krevet?

Kaže se da uredan dom donosi i uredne misli, pa zato za mnoge ljude dan počinje raspremanjem kreveta ujutro čim ustanu. Stručnjaci, međutim, kažu da to donosi više štete nego koristi.

Zdravlje 15.03.2018 | 09:06
Da li je zdravo odmah po ustajanju raspremiti krevet?
"Svake noći vaš dušek upije oko pola litra vlage, uglavnom znoja", kaže Klaudia Vejland iz nemačkog Saveza proizvođača dušeka.

"Zato je važno da se ta vlaga ponovo otpusti iz dušeka tokom dana", pošto se u suprotnom stvaraju idealni uslovi za pojavu krevetnih stenica i ostalih jezivih sićušnih stvorenja.

Zato, umesto raspremanja kreveta, Vejland savetuje da se pokrivači slože i da se dušek ostavi otkriven da se tokom dana provetri.

Ako vam se ne sviđa da dušek bude otkriven ceo dan, Klaudia Vejland preporučuje da bar ostane tako dok ne doručkujete i ne popijete kafu.

B 92
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

БЕСПОСЛЕН ПОП...

17.03.2018 18:32

"Svake noći vaš (tj. naš) (dušek upije oko pola litra vlage,'' Наздравље вам истраживање! ''Стручњаци'', на који период године сте мислили? јесте ли узели у обзир глобално отопљавање и шта још нећете истраживати, сачувај ме Боже!,

ODGOVORITE
Name

istrazivanje

18.03.2018 05:01

joscete poceti istrazivati koliko covjek puta sa svojom zenom u sedmici spava u istom krevetu idalise oni diraju ili spavaju kao brat I sestra

ODGOVORITE