Bakir zna neke stvari zaboraviti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je u Pressingu N1 televizije da sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ima ''korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos'', navodeći da takav odnos nastoji gajiti sa svakim drugim kolegom u politici.

Bosna i Hercegovina 14.03.2018 | 23:00
Bakir zna neke stvari zaboraviti
"Jedan korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos kakav nastojim gajiti sa svakim drugim kolegom u politici. U ovom konkretnom odnosu, što često naglasimo, to je držanje riječi, što je danas u politici velika stvar'', rekao je Čović.

Nedavno je Milorad Dodik rekao da BiH nije država, već da je Republika Srpska jedina država. Čović mu nije odgovorio.

"Ja niti ću ovu niti bilo koju drugu priliku koristiti da odgovorim niti ću odgovoriti bilo kome. BiH je ono što jeste i to je jasno ustavno definirano. Ja sam član državnog Predsjedništva i kako ću o tome govoriti bilo šta drugo. BiH je država sa svim elementima državnosti'', poručio je Čović.

On je kazao i da Republika Srpska jednako ima sve svoje elemente državotvornosti koji pripadaju Ustavu koji su definisani Aneksom 4 Dejtona, ali i Ustavom RS.

Na pitanje zašto takav odnos nema i sa Bakirom Izetbegovićem, Čović je odgovorio da nema niti jednog političara sa kojim ja imam drugačiji pristup.

"Sa kolegom Ivanićem imam jednak karakter odnosa do kraja, sa Izetbegovićem isto tako. S tim da imamo malo problema u pamćenjima, pa se neke stvari zaborave. Kolega Izetbegović zna počesto zaboraviti neke stvari'', kazao je Čović.

(BN/N1)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

popara

14.03.2018 22:11

Zamisljam sad nekog predsjednika neke drzave koji ne reaguje na tvdnju da njegova drzava nije drzava,kao sto tvrdi Dodik.Covic bi trebao da se stidi cinjenice da on predstavlja jednu drzavu koju neko javno,pred njim vrijedja.Ali,on nema karaktera,mali je on covjek,jos manji politicar.

ODGOVORITE
Name

Re Popara

15.03.2018 04:39

BRAVO TAKO JE!

Name

re

15.03.2018 05:50

Bravo za komentar. Pametnom dosta.

Name

kuku nama sa nama

15.03.2018 06:16

On je MUDRI LATIN..bio i ostace,a vi to gledajte kako hocete

Name

Re popara

15.03.2018 06:18

Kad tebi neko kaže da si konj, da li ćeš se s njim ubjeđivati ili ćeš izvaditi ličnu kartu da mu pokažeš ko si. Po rođenju je utvrđeno da si čovjek sa imenom i prezimenom a to što on tebe vidi kao konja moraš malo detaljnije da pogledaš svoj izgled.

Name

Re

15.03.2018 06:32

Pa lako se slagati sa istomisljenikom koji zeli kao i on.. rasturiti drzavu.. normalno da ovaj zaboravi takvu saradnju. Mora misliti i na centrale koje srbima najvise znace umjesto samih srba.. zalosno

Name

LD

14.03.2018 22:25

I ti si prolupo ko i tvoj savetnik Milokrad.

ODGOVORITE
Name

Rs-bl

15.03.2018 10:36

Pa sta da radi kad su to cinjenice.? Da li je cinjenica da nismo mogli ziveti zajedno , jeste. Zelje Muslimana da dominiraju nisu mogle i nece proci. Kako je bilo 9o - tih , tako je i sad, ako ne i gore. Ne shvatam kakva je to zelja da se zivi u jednoj drzavi a ocigledno je da ne mozemo da se dogovorimo oko najbanalnijih stvari. Zivela Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

Turboskara

15.03.2018 11:27

Zaboravio si ti egzodus nad 300.000 Srba protjerani iz demokratske lijepe vaše.A zaboravio si i da Srbi nisu konstitutivan narod tamo u vašim (županijama) Zaboravio si spomenuti i jasenovac.A i ono sve za šta si optužen.A ležačeš sigurno čim ti padne imunitet i ti i tvoj baja a ima boga i onaj ridjobradi.Kako bi narodu bilo dobro da nema vas trojice,preporoditi bi se po robu diči bi se iz mraka propasti nacionalizma mržnje i počeli živjeti dostojno čovjeku.Vreme je da neko izbaci smeće.

ODGOVORITE