ITA: Juve srijedom, kao da je Liga šampiona!

Juventus počeo da beži Napoliju! Fudbaleri Juventusa savladali su Atalantu 2:0 u zostalom meču 26. kola Serije A i učvrstili se na vrhu tabele.  "Stara dama" u zaostalom meču 26. kola Serije A rutinski savladala Atalantu, pa sada ima četiri boda više od drugplasiranog Napolija.  Stvari došle na svoje mesto, Juventusova surova dominacija! Neka sada Napoli guta prašinu. . . ! Može li neko da im zatrese mrežu? Brutalna serija i gol-razlika!

Fudbal 14.03.2018 | 20:30
ITA: Juve srijedom, kao da je Liga šampiona!
"Stara dama" slavila je pogocima Gonsala Iguaina u 29. i Bleza Matuidija u 81. minutu utakmice.

Argentinac je vođstvo doneo na asistenciju Brazilca Daglasa Košte, a potom asistirao Francuzu.

Juventus je zabeležio 11. uzastopnu pobedu u Seriji A, a niz mečeva bez poraza produžio na 22.

Torinezi su se novim trijumfom učvrstili na prvom mestu na tabeli sa četiri boda ispred Napolija, deset kola pre kraja sezone.

S druge strane, Atalanta je prvim porazom posle četiri kola ostala na šest bodova od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U sledećem kolu oba tima gostuju timovima iz zone ispadanja, Juventus kod SPAL, a Atalanta u Veroni.

Napoli u posljednja dva kola Serije A nije uspio da zabilježi pobjede (Roma 2:4, Inter 0:0), pa se prednost Napolitanaca pretvorila u zaostatak za "starom damom", koji sada iznosi četiri boda.

Iz kola u kolo ponavlja se ista vijest, ali se niz konstantno uvećava.

Juventusova mreža nije se zatresla ni u devetom meču u 2018. godini, a četa Masimilijana Alegrija upisala je 12. uzastopni prvenstveni trijumf.

JUVENTUS - ATALANTA 2:0 (1:0)

Inače, večerašnji duel Juventusa i Atalante u okviru 26. kola Serije A trebalo je da bude odigran krajem februara, ali je tada odgođen zbog snijega i mećave.

Iako je Atalanta u Torino stigla da se nadigrava, nije to mnogo pomoglo izabranicima Đan Pjera Gasperinija, koji su doživjeli deseti uzastopni poraz na gostovanju Juventusu (osam u prvenstvu i dva u kupu).

Aktuelni šampion Italije poveo je u 29. minutu.

Daglas Kosta započeo je brzu akciju, vukao loptu tridesetak metara, niko iz odbrane Atalante nije mogao da ga stigne, a onda je uslijedio pas za Gonzala Iguaina i rutinska egzekucija Argentinca, koji je postigao 15. gol ove sezone.

Sjajni golgeter još jednom je pokazao da mu leži ekipa iz Bergama, s obzirom da je u duelima sa ovim timom na deset mečeva čak osam puta zatresao mrežu rivala.

Mladi Đanluka Manćini ove sezone ne dobija često priliku da zaigra u dresu Atalante, a kada je konačno dobio šansu, u samo 120 sekundi zaradio je dva žuta kartona, pa je Atalanta posljednjih desetak minuta meča odigrala sa desetoricom igrača.

Nepun minut kasnije rupu u odbrani gostiju iskoristio je Blez Matuidi i u 81. minutu postavio konačnih 2:0.

Mogao je domaćin i do ubjedljivijeg trijumfa, ali dobre prilike u gol nisu uspjeli da pretvore Paolo Dibala, Daglas Kosta i Miralem Pjanić.

Ipak, dva gola bila su više nego dovoljna za siguran trijumf.

Juventus se vratio na čelo tabele, izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, te finale Kupa Italije eliminacijom upravo Atalante, pa je jasno da Alegrijev tim u pravo vrijeme tempira formu za najbitniji dio sezone.

Šampion je tamo gde mu je mesto - na vrhu! Juventus je čvrsto prigrlio lidersku poiziciju u Seriji i gaziu ka sedmoj uzastopnoj titulu. Stara dama je u zaostalom meču savladala Atalantu golovima GonzalaIguaina i Bleza Matudiija i pobedom od 2:0 pobegla prvom pratiocu Napoliju na četiri boda razlike.

Sada se tek vidi koliko je bio bitan onaj gol Dibale u Rimu koji je digao Juventus i skoro sigurno poremetio glave Napolitiancima pred debakl od Rome... Tada je Napoli mogao da pobegne na šest ili čak sedam bodova prednosti, a danas je pet razlike za Juve. I čini se da je ovo prednost koju Juventus neće prokockati. Bez obzira što ima derbije kod kuće sa Napolitancima, probuđenim Milanom i vatrena gostovanja Interu i Romi. Četiri boda prednosti, 10 kola pred kraja je prednost kakvu timovi protiv Juventusa ne ispuštaju. Dugo su lovili Napoli, disali mu za vratom, a sada su Napolitanci ti koji gutaju prašinu...

Nestvarno je u kakvoj seriji se nalazi Juventus. Pobedili su na 14 od poslednjih 15 utakmica u Seriji A (samo remi sa Interom), a gol-razlika u tom periodu im je brutalnih 30:1! Ovo je Juventusu bila 12. uzastopna utakmica u ligi na kojoj je pobedio i deveta na kojoj nije primio gol! Neverovatno...

Svejedno je koga Alegri pošalje na teren. Da li brane Bufon ili Ščensni, da li su štoperi Kjelini i Rugani iliBarzalji i Benatija. Da li Juve igra sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji. Da li su po bokovima DeŠiljo i Aleks Sandro ili Lihtštajner ili Benatija. Da li golove daju Iguain ili Dibala. Svejedno je. Juventus funkcioniše kao savšrena mašinerija.

Juventus većini rivala nameće svoj stil i tempo igre. I uspostavlja kontrolu. Tako je prošla večeras i Atalanta, ekipa koja ume da igra jako dobar fudbal. Potpuno su zaustavljeni. A Juventus je svoje šanse iskoristio i kontrolisao ceo tok meča. Bio je dovoljan jedan zicer Iguainu u prvom poluvremenu na asistenciju sjajnog Daglasa Koste da Juve otvori vrata pobede. Bilo je tu još šansi i polušansi, ali i ovaj jedan zicer je bio dovoljan...

Na kraju je Blez Matuidi overio tri boda golom u 81. minutu posla sjajne akcije Dibale i Iguaina koji podjednako dobro asistira kao što rešeta u poslednje vreme.

Juve je pregrmeo period teškog rasporeda na tri fronta nanizavši sve pobede i u sledećem kolu ima zicer prootiv SPAL-a, a onda dočekuje Milan.

Zaostali meč 26. kola

Juventus - Atalanta 2:0 (1:0)
/Iguain 29, Matuidi 81/

TABELA: Juventus 74, Napoli 70, Roma 56, Lacio 53, Inter 52 (-1), Milan (-1) 47, Sampdorija (-1) 44, Atalanta (-1) 41, Fiorentina (-1) 38, Torino (-1) 36, Udineze (-1) 33, Bolonja 33, Đenova (-1) 30, Kaljari (-1) 26, Kjevo (-1) 25, Krotone (-1) 24, Sasuolo (-1) 24, SPAL 24, Verona (-1) 22, Verona (-1) 22, Benevento (-1) 10.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar