LŠ, Bajern - Bešiktaš: 8:1 - sve je jasno!

Bajern pregazio i Istanbul! Fudbaleri Bajerna očekivano su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.  Bajern i u revanšu pobedio Bešiktaš i posle ubedljivog trijumfa u dvomeču plasirao se u četvrtfinale.  Mora da si baš silan kad te zovu milostivim i na 3:1! Jupov Bajern seje strah! Bešiktaš preslišan i na domaćem terenu.

Fudbal 14.03.2018 | 20:15
LŠ, Bajern - Bešiktaš: 8:1 - sve je jasno!
Bavarci su nakon 5:0 na svom terenu u prvom meču, savladali turski Bešiktaš i u Istanbulu – 3:1.

Bajern je poveo već u 18. minutu posle akcije Tomasa Milera i Tijaga Alkantare, da bi vođstvo udvostručio zahvaljujući autogolu Gonula u prvom minutu drugog poluvremena.

Pola sata pre kraja Vagner Lav smanjuje rezultat, na asistenciju Gonula, da bi pobedu Bajerna potvrdio Sandro Vagner šest minuta pre kraja.

Bešiktaš je u meč ušao sa kombinovanim timom, na klupi su ostali neki od nosilaca igre poput napadača Taliske i Alvara Negreda, dok su zbog povreda odsustvovala trojica ključnih defanzivaca Duško Tošić, Pepe i Domagoj Vida.

Bajern se u četvrtfinalu LŠ pridružio Juventusu, Mančester sitiju, Liverpulu, Sevilji, Real Madridu i Romi. Poslednjeg učesnika doneće revanš između Barselone i Čelsija.

Domaćin su Katalonci od 20:45, a u prvom susretu na londonskom Stamford Bridžu bilo je 1:1.

U Minhenu je bilo 5:0, u Istanbulu 3:1 - ukupno 8:1!

Sve je jasno!

Bajern je bolji, znatno kvalitetniji, iskusniji i zasluženo ide među osam najboljih ekipa u Evropi. Uostalom, prvak Nemačke je punio mrežu šampiona Turske.

Pitanje prolaska u narednu rudnu bilo je rešno već u Minhenu, a Bavarci su na Bešiktaš parku samo potvrdili dominaciju pobedivši 2:1. Doduše, u revanšu je igra bila znatno izjednačenija.

Jup Hajnkes je ostavio na klupi Džošuu Kimiha, ali je opet izveo prilično jak sastav. Šenul Guneš je u dobroj meri promenio postavu koja je u Minhenu doživela debakl.

I pored svega - stadion Bešiktaša je bio pun, a navijači su od prvog do poslednjeg minuta, bez obzira na šanse i rezultat, davali podršku svom timu.

Posle izjednačenog početka, Bajern je poveo golom Tijaga Alkantare u 18. minutu. Tomas Miler je lepo primetio da je odbrana crno-belih zaboravila na bivšeg fudbalera Barselone, usledio je precizan centaršut i realizacija Španca.

Taj rezultat bio je aktuelan sve do prvog minuta drugog dela. Čim je krenuo s centra Bajern je duplirao vođstvo. Gokun Gonul je nespretno reagovao ispred Tolge Zengina i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Vagner Lav postigao je počasni pogodak za Bešiktaš!

Brazilac se vrlo lepo snašao posle greške odbrane Bajerna, rešio je uspešno duel sa Arturom Vidalom i pogodio mrežu u 59. minutu.

Sve je bilo završeno u 84. minutu.

Davis Alaba je prošao po levoj strani, iako je njegov centaršut blokiran od strane Ujsala, lopta je došla do Sandra Vagnera, koji se poklonio i uvećao prednost Bajerna.

Bešiktaš je doživeo poraz na svom terenu posle 19 utakmica, ali se okreće borbi za titulu u Turskoj. Bajern je šampionsku krunu praktično već obezbedio, ali želi i onu veću - evropsku!

Ovo nije ni moralo da se igra. U stvari, moglo je da se prekine još u 16. minutu prve utakmice kada jeDomagoj Vida dobio direktan crveni karton. Već tada su svi u Bešiktašu znali da ih čeka 164 minuta agonije. Bilo je 5:0 u tih uvodnih 64 minuta, a onda danas na Bosforu još dva u mreži istanbulskih Crnih orlova, uz utešni pogodak Vagnera Lava za 3:1 i u zbiru brutalnih 8:1 za Bavarce.

Tek da se Evropa zamisli pre no što opet krene sa pričama da Real i Barselona ove sezone glavnog izazivača u borbi za šampionsku krunu imaju u Mančester Sitiju Pepa Gvardiole. Jer svako ko makar i pomisli da unapred otpiše Bajern jednostavno nema pojma o fudbalu. Posebno kad je tu Jup Hajnkes, koji je maltene isti ovaj tim vodio do titule prvaka Evrope 2013. godine. U tom finalu protiv Borusije igrali su i Frank Riberi, Havi Martinez, Arjen Roben, Džerom Boateng, Tomas Miler i David Alaba. Svi oni još su u Minhenu, kao i sada povređeni Manuel Nojer. Jasno vam je koliko se svi oni dobro poznaju. I kad to pomnožimo sa navikom osvajanja trofeja, pa mupltiplikujemo sa Hajnkesovim znanjem dolazimo do činjenice - Real, Barsa i Bajern. Pa tek onda Siti. Dok ne pokaže da je zaista izrastao u velesilu. Na primeru Pari Sen Žermena videli smo da to baš i nije tako lako.

A kad igra Bajern - sve izgleda lako. Pa i da na Vodafon stadionu sa pola snage dobiješ nikad jači Bešiktaš. U 18. minutu Tijago Alkantara na asistenciju Tomasa Milera... Zaista izgleda da bi to mogao da uradi svako od nas kad bi ga probudili u pola noći. Budimo realno, ne bismo.

Tek što je počelo drugo poluvreme i drugi gol za Bajern, jer Bajern se ne igra sa ugledom. Kad može da pobedi - Bajern će da pobedi. Taman i kad se čini da mu ama baš ništa ne znači. Najveći dobro znaju. Uvek nešto znači. Gledaju to i svi drugi. Gledaju i plaše se. Gokhan Gonul sigurno jeste kada je Rafinja centrirao sa desne strane - 2:0.

Ostatak drugog poluvremena? Naznaka da Nemci ipak imaju srce. Da nisu sklonili stopalo sa papučice za gas verovatno bi Bešiktaš popio još jednu petardu. Ne bi ni bilo strašno. Turci su se već pomirili sa istinom: preko puta je prosto nedodirljiv protivnik. Počeli su da uživaju u fudbalu koji gledaju. Navijali iz prkosa, aplaudirali iz divljenja, smejali se mački koja je zalutala na teren. Možda i nešto najzanimljivije večeras u Istanbulu. Sama utakmica to nije bila. Niti može da bude kad nema nikakve dileme oko ishoda meča.

Te dileme nije bilo ni kada je Vagner Lav je u 58. minutu barem spasio obraz domaćeg tima. Nešto malo radosti. Možda i više strepnje: neće valjda ovi Nemci to pogrešno razumeti pa nas nakantati do kraja meča?

Bajern je ovog puta bio milostiv. Do kraja meča samo još jedna lopta u mreži turskog šampiona. Sandro Vagner je bio strelac na asistenciju Davida Alabe, koji se tako iskupio za grešku kod jedinog Bešiktaševog gola.

Ali da se vratimo na sekund na početak ovog prethodnog pasusa i konstataciju: Bajern je bio milostiv. Stojimo uz nju. Samo se pitamo: koliku silu moraš da predstavljaš da bi neko za tebe rekao da si milostiv čak i kad pobediš sa 3:1 na jednom od najtežih terena Starog kontinenta?

Bajern je to! Jupov Bajern!

BEŠIKTAŠ - BAJERN 1:3 (0:1)
/Lav 58 - Alkantara 18, Gonul 46ag, Vagner 84/

Stadion: Vodafon, Istanbul;
Sudija: Majkl Oliver (Engleska);

Bešiktaš (4-2-3-1): Zengin - Gonul, Ujsal, Medel, Erkin - Arslan (od 60. Hačinson), Ozjakup - Kvarežma, Pektemek, Lens (od 60. Hačinson) - Vagner Lav (od 75. Babel);

Bajern (4-3-3): Ulrajh - Rafinja, Boateng, Humels (od 46. Zule), Alaba - Vidal, Martinez, Alkantara (od 35. Alkantara) - Jiler, Riberi, Levandovski (od 84. Vagner).

Liga šampiona, osmina finala:

Bešiktaš – Bajern 1:3 (prvi meč 0:5)
Lav 59 – Alkantara 17, Gonul 46, Vagner 84

20:45 Barselona – Čelsi (1:1)

Utorak:

M. Junajted – Sevilja 1:2 (0:0)
Lukaku 84 - Ben Jeder 74, 78

Roma – Šahtjor 1:0 (1:2)
Džeko 52

Sreda, 7. mart:

Totenhem – Juventus 1:2 (2:2)
Son 39 – Iguain 64, Dibala 67

M. Siti – Bazel 1:2 (4:0)
Žezus 8 – Eljunusi 17, Lang 72

Utorak, 6. mart:

PSŽ – Real Madrid 1:2 (1:3)
Kavani 71 – Roaldo 52, Kazemiro 80

Liverpul – Porto 0:0 (5:0)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar